Ne gledaj mi u pijat najbolji film beogradskog FEST-a

Ne gledaj mi u pijat najbolji film
beogradskog FEST-a

Debitantski film Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat proglašen je najboljim filmom glavnog programa, a Arijana Čulina nagrađena je za najbolju žensku ulogu na 45. izdanju međunarodnog filmskog festivala FEST koje je sinoć završilo u Beogradu. Međunarodni žiri u sastavu: Srdan Golubović (predsjednik), Branka Katić, Dalibor Matanić, Čedomir Kolar i Sergej Trifunović, dodijelio je redateljici Hani Jušić i producentici Ankici Jurić Tilić nagradu Beogradski pobjednik.

Žiri je splitskoj kazališnoj glumici Arijani Čulini koja je ulogom Marijanine majke Vere debitirala na filmu dodijelio nagradu za najbolju žensku ulogu. U utrci za glavnu nagradu FEST-a, diplomu i prateći iznos od 10.000 eura koji je pripao filmu Ne gledaj mi u pijat, sudjelovalo je 15 ostvarenja iz 12 svjetskih zemalja.

beograd 05.03.2017. zavrsno vece 45 festa i dodela nagrada. foto dusan milenkovic

beograd 05.03.2017. zavrsno vece 45 festa i dodela nagrada. foto dusan milenkovic

Ne gledaj mi u pijat film je o odrastanju i obiteljskim odnosima. Junakinja filma je Marijana Petković (Mia Petričević), čija se svakodnevica vrti isključivo oko njene obitelji. Petkovići žive doslovno jedan na drugome u minijaturnom stanu, međusobno se dovodeći do ludila. Film je premijerno prikazan u programu Dani autora (Giornate degli autori) u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, nakon čega je bio prikazan u programima međunarodnih filmskih festivala u Varšavi, Rejkjaviku, Vancouveru, Tokiju i Valladolidu (Seminci). Ovjenčan je nagradom FEDEORA-e u Veneciji, Posebnim priznanjem u Vrašavi, Nagradom za režiju u Tokiju, Nagradom za najbolji dugometražni film u natjecateljskom programu Meeting Point na Seminciju te posebnim priznanjem žirija 13. Zagreb Film Festivala.

ne-gledaj-mi-u-pjat-slider

Film Ne gledaj mi u pijat nastao je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama; u koprodukciji s tvrtkom Beofilm (Danska) i Hrvatskom radiotelevizijom. Razvoj i proizvodnju podržao je Hrvatski audiovizualni centar, a proizvodnju Danski filmski institut i nadnacionalni europski fond Eurimages.

2-ne-gledaj-mi-u-pijat_iz-filma-copy

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori