Glazba, graffiti, kazalište, piknik za djecu – pregled događanja u tjednu pred nama

Glazba, graffiti, kazalište, piknik za djecu – pregled događanja u tjednu pred nama

Iako Zagreb nije živahan kakvim smo ga navikli gledati, kultura je polako prodisala pa se i u idućem tjednu može probrati nekoliko evenata na koje ćemo svakako otići. Glazba, graffiti, kazalište, piknik za djecu… Ovo su najzanimljivija događanja u tjednu pred nama. 

Fora priča piknik i Crvenkapica

U srijedu od 18 do 19 sati povedite svoje klince na Fora priču piknik na Jarunu. Volite piknik? Volite priče? Volite Fora priču? Čitat će se slikovnica Ne! i pričati priča Crvenkapica. Cijele obitelji su dobrodošle jer je događanje na otvorenom. U inboks eventa ostavite poruku i dobit ćete informacije o tajnoj lokaciji na jezeru a tim putem možete rezervirati i svoje mjesto na dekici.

Izložba: Vida Meić ‘Strukture mrlja’

U četvrtak 4. lipnja u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti otvara se izložba ‘Strukture mrlja’. Mlada grafičarka Vida Meić odlučila je predstaviti rezultate eksperimentiranja u tehnici kolografije. Što je, zapravo, kolografija? To je tehnika, objasnila je umjetnica, lijepljenja bilo kakvih vrsta ljepila, u njezinom slučaju na ljepenku, to jest kartonsku podlogu. Preciznije, riječ je o stvaranju reljefa ljepilima.

Mašina igre: Važnije polovice

U četvrtak, petak i subotu od 21 sat u Teatru &TD pogledajte predstavu Mašina igre: Važnije polovice. Predstava se igra u Atriju kazališta. Predstava je nastala u suradnji nezavisne umjetničke organizacije Teatar Mašina igre i Teatra &TD. Riječ je o duo drami koja se bavi generacijom popularno nazvanom “milenijalci”, obraćajući se upravo njezinim pripadnicima. Na scenu je donose dvije sjajne glumice, višestruko nagrađivana Judita Franković Brdar i nova uzdanica hrvatskog glumišta, mlada Paola Slavica kojoj je ovo ujedno i prva režija kazališne predstave.

FJxGNG: block party vol. V

Prijateljski povezani festivali Ferragosto JAM i Graffiti Na Gradele unatoč trenutnoj situaciji brzo su reagirali i 6. lipnja vraćaju se sa svojim tradicionalnim Block party druženjem u ljetnom vrtu Vintage Industriala. U planu je popodnevno crtanje grafita, zabavne nagradne igre, DJ nastupi i večernja svirka. Program počinje u 16 sati a ulaz je slobodan.

Ljeto u Tehničkom

U zajedničkoj organizaciji Tehničkog muzeja Nikola Tesla, udruge Scuderia Zagreb i Pločnika od ponedjeljka kreće projekt Ljeto u Tehničkom powered by Pločnik. Tijekom tri mjeseca trajanja, Zagrebu i njegovim posjetiteljima donosi ljetnu oazu u kojoj će se izmjenjivati izložbe, kazališne predstave, koncerti, nastupi DJ-a, pub kvizovi, paneli… Program se odvija u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Hala V i vrta. Ulaz na sva događanja je besplatan. Program će se odvijati svakodnevno od 17 do 23 sata a što je na rasporedu koji dan, pogledajte ovdje.

Potresno dobar tulum u Q’ART-u

Projekt Ilica: Q’art 2020. ove se godine odvija u posebnim okolnostima. 7. lipnja 2020. Ilica će biti zatvorena za promet i opet postati mjesto susreta građana. Najzanimljivija događanja obuhvatit će umjetničke akcije, urbane kolaže, izložbe, glazbu, plesne izvedbe i performanse. Održat će se i ulične revije, buvljak i drugi pop-up događaji iznenađenja. Ove godine glavni je partner projekta kazalište Gavella. Njezina je devastirana zgrada dobila crvenu oznaku nakon potresa pa će svoje programe, iznimno ovom prilikom, preseliti u prostor Q’ART-a. Event se održava od 09:30 – 14:30 na području Ilice (Od Frankopanske do Primorske).

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori