Najbolje knjige omiljenih komičara

Najbolje knjige omiljenih komičara

GIRLS

GIRLS

Oni su luckasti likovi vaših omiljenih humorističnih serija i emisija poput serije o malom gradiću u Americi i njegovom odjelu za parkove i rekreaciju, stand up nastupa koji će vas detaljima iz svijeta slavnih nasmijati do suza ili serije koja kroz živote četiri djevojke i njihovih prijatelja progovara o zbunjujućim godinama mladih, ali odraslih ljudi. Nakon što su kroz izvrsne nastupe ispričali priče naših omiljenih likova, u rečenicama jednako domišljatim i dovitljivim poput dijaloga serija, ispričali su dio svoje priče. Trend celebrity autobiografija ili memoara nije nova pojava, no zasigurno je jedna od onih u svijetu poznatih i slavnih koja je procvala u posljednjih nekoliko godina. Nakon što su se u ovom žanru okušali klasici među komičari poput Joan Rivers i Jerryja Seinfelda, novija generacija i ovog je puta u njima pronašla inspiraciju i slijedila njihove stope. Danas vam donosimo najbolje knjige koje su u posljednjih nekoliko godina izašle iz pera naših omiljenih komičara.

LENA DUNHAM: NOT THAT KIND OF GIRL

Najbolje knjige omiljenih komičara

Not That Kind of Girl priča je o djetinjstvu, djevojaštvu i godinama kada, iako bi se trebali osjećati i ponašati odraslo, u nama još uvijek vlada kaotičan nered sastavljen od pomiješanih emocija i neobičnih situacija. U tim godinama za vrijeme pisanja nalazila se i Lena Dunham iako je prije početka pisanja ove knjige iza sebe imala uspješan indie film i seriju u kojoj je kroz duhovite i pametne dijaloge otvorila mnoge sveprisutne, ali dotad izbjegavane teme. U svojoj knjizi Lena je jednako iskreno i otvoreno progovorila o svojim osobnim iskustvima istovremeno progovarajući o iskustvima mnogih. Kako je i što u životu mlade djevojke znači osjećati se zaljubljeno, osjećati se usamljeno, imati uvijek nekoliko kilograma više unatoč konzumiranju samo zdrave hrane, dokazivati se ispred prostorije ispunjene sredovječnim muškarcima, pronaći pravu ljubav i vjerovati da je vaša priča ona koja je zaslužila da bude ispričana pronađite u brutalno iskrenim memoarima Lene Dunham.

AZIZ ANSARI: MODERN ROMANCE: AN INVESTIGATION

Najbolje knjige omiljenih komičara Modern Romance

Iako razmišljanje i promišljanje o ljubavi najčešće, vođeni stereotipima, povezujemo sa ženama, knjiga posvećena ljubavi jednina je na našem popisu koju je napisao muškarac. Aziza Ansarija zasigurno prepoznajte po njegovoj ulozi u serijama Parks and Recreation i Master of None, no on je svojoj biografiji odlučio dodati i pisano djelo. Knjiga Modern Romance istraživanje je Aziza Ansarija i njegovih stručnih suradnika o ljubavi u suvremenom svijetu kroz njegova osobna iskustva i iskustva mnogih drugih. Koliko se ljubav i romantika danas razlikuju od one u vrijeme naših djedova i baka, kako sastaviti savršenu poruku, što muškarci i žene zapravo žele i zašto koristiti Tinder saznajte kroz duhovite priče Aziza Ansarija potkrijepljene stvarnim statističkim podacima koji će vas šokirati.

MINDY KALING: WHY NOT ME?

Najbolje knjige omiljenih komičara

Autorica New York Times bestsellera Is Everyone Hanging Out Without me? i um i lice iza popularne serije The Mindy Project,  Mindy Kaling u svojoj drugoj knjizi svojim brojnim obožavateljima donosi niz kolekciju istovremeno duhovitih i izrazito osobnih eseja. U drugoj knjizi Why Not Me? Mindy nastvalja svoje putovanje pronalaska zadovoljstva i uzbuđenja u svojem sada odraslom životu, bilo da se radi o brisanju granice između privatnog i poslovnog kad govorimo o ljubavi, traženju prijatelja na usamljenim mjestima ili konstantnom uvjeravanju same sebe da za nju postoji mjesto u Hollywoodu iako je netko uvijek podsjeća da nitko ne izgleda poput nje.

TINA FEY: BOSSYPANTS

Najbolje knjige omiljenih komičara

Prije Liz Lemon, prije SNL-a i Sarah Palin, Tina Fey bila je samo mlada djevojka s velikim snom: noćnom morom koja se neprestano vraćala, a u kojoj ju kroz lokalnu zračnu luku proganja profesor tjelesnog iz osnovne škole. Uz noćnu moru imala je i sad da će jednog biti komičarka i raditi na televiziji. Tini Fey ostvarila su se oba sna. Danas, U knjizi Bossypants, Tina je odlučila podijeliti svoju priču. Od mladih dana neumorne štreberice do godina provedenih u SNL-u, od traganja za fizičkom ljepotom do života majke koja će ponekad pojesti nešto s poda, od jednostrane ljubavne priče s fakulteta do gotovo fatalnog medenog mjeseca. U knjizi Tina je ispričala sve i otkrila da si nitko dok te netko nije nazvao bossy.

AMY POEHLER: YES PLEASE

Najbolje knjige omiljenih komičara

Tinina jednako duhovita prijateljska i komičarska polovica, Amy Poehler u svojoj dugoočekivanoj knjizi jednostavnog, ali zvučnog naziva Yes Please na naslovnici ispisanog upečatljivim neonskim slovima, donosi detalje iz osobnog života, priče o seksu i ljubavi, prijateljstvu i roditeljstvu, stvarne i iskrene, korisne i ne toliko korisne životne savjete poput onog kada biti duhovit, a kada humor ostaviti po strani i biti ozbiljan. Protkana šarmantnim i duhovitim glasom Amy Poehler, Yes Please knjiga je ispunjena dovitljivim riječima po kojima svatko može i treba živjeti.

Tekst: Ela Jarni

Učitati još
Zatvori