U Dubrovniku se otvara novi, jako zanimljiv muzej

U Dubrovniku se otvara novi,
jako zanimljiv muzej

Na proljeće 2019. u Dubrovniku će svoja vrata posjetiteljima i javnosti otvoriti Muzej crvene povijesti. Nalazit će se u sklopu Tvornice ugljenografitnih proizvoda – TUP. Tvornica je jedan od ključnih spomenika socijalističkog perioda grada Dubrovnika. Osnovana je 1953. u jeku industrijalizacije i socijalističkog obnavljanja države, bila je predvodnik industrije grada Dubrovnika, a pri raspadu Jugoslavije, pomagala je hrvatskim braniteljima proizvodeći i popravljajući oružje potrebno za obranu i borbu za neovisnost.

Muzej crvene povijesti

Muzej će donijeti stalni izložbeni postav kojemu je cilj prikazati povijest socijalizma u Hrvatskoj. Muzej ne daje konačan sud, već želi postati polazna točka za sve svoje posjetitelje u njihovom vlastitom istraživanju o navedenoj temi. Kroz najnovije multimedijalne i interaktivne tehnologije, promišljanje prostora i predstavljanje tematike na jedan novi način muzej želi probuditi zanimanje kod posjetitelja te stvoriti ozračje kritičkog razmišljanja i proučavanja.

​Muzej je još uvijek u fazi sakupljanja građe te poziva sve zainteresirane da se jave na info@redhistorymuseum.com. Više o muzeju možete saznati ovdje, a novosti možete pratiti i putem Facebook stranice i Instagram profila.

Foto: Muzej crvene povijesti

Učitati još
Zatvori