Izložba zbog koje vrijedi skoknuti do Beča
Izložba zbog koje vrijedi skoknuti do Beča

Izložba zbog koje vrijedi
skoknuti do Beča

U bečkoj dvorani Marx Halle postavljena je izložba koja donosi susret secesijske umjetnosti i suvremene tehnologije. U fokusu su djela proslavljenoga austrijskog umjetnika Gustava Klimta, koja zahvaljujući virtualnoj stvarnosti možemo vidjeti u sasvim drugom svijetlu.

Gustav Klimt

U sklopu multimedijalne izložba “Klimt – The Immersive Experience” posjetitelji mogu razgledati više od 200 radova jednog od najvažnijih predstavnika secesijskog slikarstva. Klimtove se slike pomoću svjetlosnih instalacija višestruko povećavaju te projiciraju na tisuću kvadratnih metara zidova izložbenog prostora dvorane.

Gustav Klimt

Videoanimacije i holografski prikazi popraćeni glazbom oživljavaju legendarna djela poput “Poljupca” ili “Portreta Adele” te nam omogućavaju pogled iz nove perspektive. Posjetiteljima se ujedno otkriva i pozadinska priča nastanka poznatih djela, kao i umjetnikov životni i stvaralački put.

Gustav Klimt

Također, posjetitelji su pozvani sudjelovati i u desetominutnom doživljaju virtualne stvarnosti. Uz pomoć naočala za virtualnu stvarnost sudionici na sasvim drugačiji način mogu vidjeti sedam poznatih Klimtovih djela iz zlatne faze. Zahvaljujući prikazu od 360 stupnjeva stječu dojam kao da uranjaju u sliku.

Izložba je priređena u godini u kojoj se slavi umjetnikov 160. rođendan, a razgledati je se može sve do nedjelje 2. listopada.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori