Novi mladi zanimljivi umjetnici čije vrijeme tek dolazi

Novi mladi zanimljivi umjetnici
čije vrijeme tek dolazi

Glitchboy2000

Glitchboy2000

Jedan umjetnik već nam je zapeo za oko, a s još dvojicom, izlaže na grupnoj izložbi u Bunkeru. Izložba naziva Triangl otvara se 10. studenog u 19 sati.

Ime ove izložbe izglasalo se u zajedničkom chatu trojice mladih umjetnika, jedne sasvim uobičajene večeri, prozvane random dan, kada je nakon nekolicine neprimjerenih netko predložio Triangl, što su svi prihvatili. Triangl se koristi sve od rocka do klasike, a usporediv je i s instrumentom ovih umjetnika, platnom, na kojem pronalazimo upravo isto, nešto sirovo, ali i nešto u potpunosti drugačije. Oni svojim sredstvom proizvodnje zvuka, bio to kist ili već nešto drugo pronađeno pri ruci, na trianglu koji sam po sebi nema određen ton, u svojoj različitosti, prikazuju djeliće beskonačnog raspona frekvencija.

Trpimir

Tripimir

Fishperaja

Jedan od autora je Jurica Krajina, koji u prvim radovima koristi rapidograf kao tehniku te radi paste up-ove pod imenom Myyrhnn. Nakon što je shvatio da jako voli crtati ribe mijenja ime u Fishperaja. Nedugo nakon promjene pesudonima počinje koristit akril kao tehniku. Svoj stil slikanja smatra trash artom. Premda iza svakog rada stoji duboka inspiracijska pozadina i njemu svojstvena poruka, on ju ne nameće već daje promatraču slobodu u interpretaciji.

Tripimir

Jakov Dejanović, poznat i pod imenom Tripimir, bavi se ilustriranjem i street artom. Njegovi umjetnički radovi su ponajviše inspirirani razdobljem srednjeg vijeka, a u njima se očituju elementi prapovijesne umjetnosti i trash arta. Prikazani su na pomalo neozbiljan način, prožeti njegovom duhovitošću i satiričnim pogledom na svijet.

Fishperaja

Fishperaja

Glitchboy2000

Rudolf Crnko pod umjetničkim imenom Glitchboy2000 u svojim radovima spaja klasičnu i modernu umjetnost i početkom godine je našu pozornost zaokupio svojim prvim radovima. Sada ćete opet imati priliku vidjeti njegove zanimljive radove na ovoj grupnoj izložbi. Nakon dvije godine studiranja na Akademiji, prekida školovanje i kreće svojim stopama. Različitim tehnikama, odnosno računalno ili uljem na platnu, preinačuje poznata djela velikih umjetnika u takozvani digitalni glitch: 

Glitchboy2000

Glitchboy2000

Glitchboy2000

Glitchboy2000

Učitati još
Zatvori