Vraćate se u Zagreb? Ne propustite zadnja tri dana omiljenog gradskog eventa

Vraćate se u Zagreb? Ne propustite zadnja tri
dana omiljenog gradskog eventa

Matoš u ribičiji je prava ljetna manifestacija u kojoj uživaju brojni posjetitelji željni opuštanja i odmora od vruće gradske vreve. U zagrebačkom parku Ribnjak, zelenoj oazi u centru grada, moguće je odahnuti od ljetnih vrućina, zabaviti se i opustiti kao na godišnjem odmoru. Već svima dobro poznato Ljeto kod Matoša na gornjogradskom šetalištu ove se godine premjestilo malo južnije od svoje uobičajene lokacije i – otišlo u ribičiju. Pokazalo se to kao pun pogodak pa je ova manifestacija pravi mamac za domaće posjetitelje koji žele uživati u ljetnim večerima svoga grada sve do 18. kolovoza.

https://www.instagram.com/p/CDniUohqNC5/

Omiljeno mjesto za izlazak

Matoš u ribičiji sada je već poznat po urbanoj glazbi i zabavnom programu, atraktivnoj scenografiji i foto pointovima za stvaranje uspomena. Društvene mreže i ove su godine preplavile čarobne fotografije retro uređenja koje u kombinaciji s osvjetljenjem izgledaju zaista nestvarno. Pazi se tamo na svaki detalj; scenografija je rezultat pomnog planiranja kreativnog dvojica iz studia Le Prase, a tisuće blistavih lampica koje čine Ribnjak romantičnom ljetnom destinacijom osigurao je glavni sponzor HEP. Kako to sve skupa izgleda možete pogledati na društvenim mrežama, a da biste osjetili atmosferu predlažemo da se uputite u osvježavaju hladovinu parka Ribnjak.

Svaki dan u Ribnjaku ima drugačiji sadržaj

Dok se od ponedjeljka do petka u parku opušta od 16 do 24 sata, subotom i nedjeljom program traje cijeli dan, od 10 sati do ponoći, a osim uživanja u mnogobrojnim slasticama, slasnim burgerima, mrzlim pivama i šarenim koktelima, vikend je i pravo vrijeme za izležavanje pod gustim krošnjama koje čuvaju i Matoševu knjižnicu. Svi posjetitelji mogu posuditi, pročitati i zatim vratiti neka od poznatih Matoševih djela. Danas je rezervirano za ZGoditak, igru u kojoj možete osvojiti zanimljive nagrade. Iduća subota (15. kolovoza) rezervirana je za nastup simpatičnog dvojca iz La pa pa banda. Nedjeljna je večer rezervirana za smijeh jer nastupaju komičari iz Studija Smijeha. U ponedjeljak možete pogledati film pod zvjezdanim nebom. Iako je utorak (18. kolovoza) ujedno i zadnji dan ove ljetne manifestacije vrijedi doći i uživati u posljednjem utorku posvećenome samo ženama.

Stret food i kokteli

Ugodna atmosfera parka mami posjetitelje i na uživanje u bogatoj street food ponudi i ljetnim pićima. Šest ugostiteljskih kućica i jedan zanimljivi bar oko drveta pobrinut će se za hladna pića u ruci i večernje snackove. U ponudi svi mogu pronaći nešto po svom ukusu jer se nude i lagana osvježavajuća jela poput zanimljivih ljetnih salata, ali i slasni burgeri, domaće kobase u kombinaciji s hrskavo pečenim krumpirićima s raznim umacima. Nezaobilazne su i punjenje palačinke te najbolje fritule zagrebačkog Adventa koje se s ovom titulom ponose već dvije godine. Kako ljetne večeri ne mogu biti savršene bez dobro rashlađene tekućine u ponudi su, između ostaloga, kokteli, cijeđeni sokovi, slushy kokteli, poznata soplica (poljska aromatizirana votka) i neizbježna, i u toplim ljetnim večerima najbolja, točena hladna piva.

ZGodionica

Svi koji ne stignu posjetiti Matoša u ribičiji do 18. kolovoza imaju priliku u Ribnjaku uživati ponovno od 21. kolovoza kada na istoj lokaciji počinje ZGodionica, jedinstveni dječji festival koji već dvije godine zaredom obara sve rekorde posjećenosti. U Ribnjaku će tada zavladati bezbrižna, ali i edukativna zabava koja je i te kako potrebna i djeci i roditeljima prije povratka u vrtiće i školske klupe. Više informacija o programu, koncertima i radnom vremenu dostupne su na službenoj Facebook stranici.

https://www.instagram.com/p/CC-4RL7JO2g/

Foto: PR

Učitati još
Zatvori