Ljetne preporuke: Pocket Palma

Ljetne preporuke: Pocket Palma

Foto: Sanja Tušek

Ljeto nije isto bez najboljeg oružja za razonodu; od knjige, preko ljetnih hitova do festivala i izleta. Prošli smo tjedan o najboljim ljetnim sitnicama razgovarali s glazbenicom Mary May, a sad je na redu synthwave duo Pocket Palma.

Gdje planirate provesti ovo ljeto?

Mijenjamo lokacije stalno, ali većinom smo u Zagrebu. Ako se pruži prilika, skoknemo do mora. 

Radno ili ležerno ljeto?

I jedno i drugo! Nama je jako zabavno raditi i kad god radimo, pogotovo zajedno, nemamo osjećaj kao da radimo. Svaki dan nam je pomalo i radan i ležeran. 

Koja vam je omiljena ljetna tradicija?

Nije toliko tradicija jer je ovo tek drugo ljeto u posljednje četiri godine da smo se odlučili na to, ali kako je krenulo, sigurno će se dogoditi opet. Iz nekog nepoznatog razloga opet nas je uhvatila Pokémon manija tako da svaki dan zajedno igramo Pokémon GO sve dok nas sunce ne isprži.

Što čitate ovog ljeta na plaži?

Ovog ljeta se još nismo baš uspjeli naći na plaži, ali da jesmo, knjigu bismo zamijenili tinejdžerskim časopisima kojima se uvijek iz zezancije volimo vratiti. Mislim da nema ni jedne osobe naših godina kojima OK! ili Teen ne pobude neke uzbudljive osjećaje. Osim toga, nađu se tu i udžbenici za učenje jezika ili stripovi. 

Koju biste knjigu baš svakome preporučili?

Vodiriga Andrewa Davidsona i Trainspotting Irvinea Welsha.

Planirate li bingeati neku seriju?

Upravo smo ponovo pogledali Euforiju, a mislimo da nam do kraja ljeta ne gine još jedna runda Sex Educationa.  

Foto: Sanja Tušek

Vaš izbor za ljeto – kino na otvorenom ili kazalište na otvorenom?

Kino! Već više puta smo posjetili ljetnu pozornicu Tuškanac.

Ljetni koncert na koji možda planirate otići?

Imali smo svašta u planu za ovo ljeto – sve od Simple Mindsa do koncerata naših kolega s kojima smo planirali dijeliti pozorince na ljetnim festivalima. Nažalost, kao što svi već dobro znamo, većina koncerata je otkazana tako da jedini koje ćemo biti u prilici posjetiti jesu oni naši, pa makar bili jako rijetki. Međutim nešto što definitivno ne planiramo propustiti su Nipplepeople i Ida Prester 11.9. u Muzeju suvremene umjetnosti. 

Top 3 savršena ljetna hita koja savršeno opisuju najtopliju sezonu?

Krosia – Azur, Duett – Paradise (feat. Raff), FM – 84 – Running In The Night (feat. Ollie Wride)

Najbolji ljetni film svih vremena?

Teško nam je odabrati samo jedan, ali obzirom na to da je ljeto (i još se nalazimo u jednoj vrlo čudnoj situaciji), treba nam nešto lagano pa je Dirty Dancing pun pogodak. 

Foto: Sanja Tušek, Instagram

Učitati još
Zatvori