Ljetne preporuke: Mary May

Ljetne preporuke: Mary May

Foto: Marija Laća

Ljeto je u punoj snazi a ako niste odabrali svoje omiljene favorite za razonodu, mi vam donosimo nekoliko ljetnih preporuka koje stižu ravno od najvećih hrvatskih kreativaca. Prošli tjedan ljetne preporuke nam je dala glazbenica Lu Jakelić, a danas je na redu još jedna talentirana umjetnica Marija Butirić – Mary May.

Gdje planiraš provesti ovo ljeto?

Ovo ljeto sviramo na Lastovu na festivalu Lastovo u zvijezdama i na Rabu, tako da ću godišnji provesti u blizini navedenih mjesta, a i svakako ću otići doma kod svojih na Pelješac.

Radno ili ležerno ljeto?

Radno-ležerno mi zvuči kao najbolja opcija: )

Koja ti je omiljena ljetna tradicija?

Mjesto pod borom s kojeg se vidi plaža na kojoj sam radila prve korake na Pelješcu, mamin složenac od povrća, sprej protiv komaraca.

Što čitaš ovog ljeta na plaži?

Nemam nikakav konkretan plan, možda dovršiti neke zaostatke svih započetih i nedovršenih knjiga, možda ni to. Kako mi dođe!

Koju bi knjigu baš svakome preporučila?

Ne mogu se odlučiti za knjigu, ali od glazbe, svakome bih preporučila da si barem u jednoj prilici puste instrumentalni album pijanista Chilly Gonzalesa – Solo Piano.

Planiraš li bingeati neku seriju?

Što dalje od ekrana, kako mobitela, tako i laptopa, to mi je želja.

Tvoj izbor za ljeto – kino na otvorenom ili kazalište na otvorenom?

Mmmm, i kino i kazalište i koncerti i spavanje na otvorenom!

Ljetni koncert na koji možda planiraš otići?

Stray Dogg svira dan prije nas na Lastovu tako da to neću propustiti, a ostalo što zateknem usput!

Top 3 savršena ljetna hita koja savršeno opisuju najtopliju sezonu?

Moja tri hita za ljetnu sezonu bi bila ova: ne komentiranje hlačica maloljetne, ni ikoje djevojke na nacionalnoj televiziji. Ne fiksirati pogledom žene i stvarati im nelagodu neprimjerenim komentarima i ne smatrati da ako je žena oskudnije odjevena je to poziv na dodirivanje i slično. Eto tri prava ljetna hita!

Foto: Indira Juratek

Najbolji ljetni film svih vremena?

Nisam neki vrsni gledatelj, ali zadnji film koji sam pogledala je talijanski film iz 2000. Pane et Tulipani i to je moja topla preporuka.

Foto: Marija Laća, Unsplash, Indira Juratek

Učitati još
Zatvori