Lijepi magazini koje volimo

Lijepi magazini koje volimo

@darling

@darling

Iako ih često uspoređuju s predivnim coffee table knjigama koje ukrašavaju police i stoliće, oni dolaze u nastavcima koji ne pričaju samo jednu priču. Oni su predivne stvari čiji raspored sadržaja, slika i teksta nude drugačiji pogled na svijet tiska i svijet općenito te svojim izgledom pozivaju na listanje, istraživanje i upoznavanje njihovih stranica. Iako se posljednjih godina često govori i piše o kraju tiska, ovi magazini dokazuju da im kraj nije niti blizu i da njihovo vrijeme tek dolazi.

Posjetite li veće ili neovisne knjižare i online shopove s časopisima i knjigama, instantno će vas privući njihove naslovnice i predivni vizuali koji se poigravaju s tradicionalnim izgledom i uređenjem časopisa i magazina. Stranice koje se kriju iza predivnih korica jednako su pomno uređene. Svaki je sadržaj na njima dio priče u kojoj jednaku važnu ulogu imaju riječi i slike i koja donosi u potpunosti nov doživljaj u svima poznato iskustvo listanja i čitanja tiskovina.

@underthecovershop

@underthecovershop

Bilo da govore o modi, dizajnu, hrani, putovanjima ili interijerima, ovi magazini, baš poput svojih prethodnika, svoju su priču započeli kao ideja pojedinca ili kao mjesto koje je mladim novinarima, dizajnerima, ilustratorima i fotografima omogućilo da podijele svoje interese i izraze svoju kreativnost. Za razliku od tjednih, dvotjednih ili mjesečnih magazina, oni izlaze tek nekoliko puta godišnje što svima koji rade na njihovom sadržaju ostavlja prostora za razmišljanje i promišljanje o sadržaju i svakom detalju. Suvremena tehnologija, kojoj mnogi pripisuju ključnu ulogu u smanjenju popularnosti tiska, nezavisni magazini su iskoristili kao mjesto na kojem će podijeliti dio svojeg sadržaja, privući novu publiku i kao globalnu knjižaru u kojoj svatko može doći do svog primjerka većine ovih magazina bilo u tiskanom ili digitalnom obliku.

Njihov sadržaj i izgled inspirirani su klasičnim magazinima, popularnim stranicama i društvenim mrežama poput Tumblr-a, Pinteresta i Instagrama te ručno rađenim knjigama i kolažima. Ovi su magazini istovremeno trenutni i neograničeni vremenom, njihove su priče istovremeno informativne i narativne, a fotografije i ilustracije odvajaju se od klasičnih magazinskih i zalaze u umjetnost. Nekoliko nama omiljeni lijepih magazina donosimo u nastavku.

@livpurvis

@livpurvis

CEREAL

Lijepi magazini

@cereal

Cereal magazin izlazi dvaput godišnje i posvećen je različitim gradovima, a svako poglavlje donosi priče o njihovim mjestima, ljudima, proizvodima koje osim riječi na njihovim stranicama oživljavaju i predivne fotografije. Uvodni dio koji se nalazi na početku svakog broja donosi nekoliko članaka vezanih uz stil i kulturu, a osim dva broja godišnje Cereal je u vlastitoj nakladi izbacio i nekoliko popularnih vodiča kroz različite gradove.

@cereal

@cereal

DARLING

Lijepi magazini

@darling

Iza Darling magazina nalazi se sofisticirana filozofija o ideji i stvarnosti moderne žene. Njegov je cilj pokrenuti razgovor o ženama i ženstvenosti, potaknuti pozitivnu promjenu i pomoći ženama da pronađu ljepotu odvojenu od taštine, utjecaj odvojen od manipulacije, stil odvojen od materijalnog, zadržavajući prkos, skromnost, kreativnost i mudrost. Darling vjeruje da su žene zanimljive, originalne i izvanredne zbog čega nikad ne koriste Photoshop kako bi promijenili njihova lica i tijela već na svojim stranicama prenose prirodnu ljepotu.

@darling

@darling

KINFOLK

@kinfolk

@kinfolk

Jedan od najpopularnijih niche magazina zasigurno je Kinfolk. Temama koje zadiru u svaki dio suvremenog života, od privatnog do poslovnog, od stila do kulture, Kinfolk promovira kvalitetan život i spojem sadržaja u četiri tiskana izdanja godišnje i svakodnevnih članaka objavljenih na kinfolk.com povezuje globalnu zajednicu kreativnih individualaca. Od 2011. Kinfolk je postao jedan od vodećih lifestyle tiskanih i online magazina čiji urednici i kreatori potpisuju i nalaze se iza niza uspješnih knjiga, evenata održanih diljem svijeta i galerije u Copenhagenu.

@kinfolk

@kinfolk

LOCAL WOLVES

@localwolves

@localwolves

Local Wolves je mjesečni magazin koji izlazi u tiskanom i online izdanju i donosi priče o kreativcima iz svijeta zabave, umjetnosti i kulture. Nit vodilja svakog izdanja je strast za najboljim pričama i fotografijama koje zajedno stvaraju estetski privlačan i tematski kvalitetan magazin. Od popularnih zvijezda iz digitalnog svijeta do poznatih pjevača, glumaca, aktivista i umjetnika, Local Wolves na vrlo osebujan način prenosi duh vremena u kojem se nalazimo.

@melissa_annetilley

@melissa_annetilley

OPENHOUSE

@openhousemagazine

@openhousemagazine

Openhouse dvaputa godišnje donosi priče pozitivnih i kreativnih ljudi iz cijelog svijeta koji njemu i njegovim čitateljima otvaraju vrata svojih domova i na 144 stranice ispunjene predivnim fotografijama i zanimljivim intervjuima, otkrivaju posebna i skrivana mjesta u svojim gradovima koja čitatelji mogu posjetiti i tako postati dijelom Openhouse priče. Svaka priča u časopisu ispisana je i engleskim jezikom i jezikom sugovornika što Openhouse magazin pretvara u zanimljivu i neuobičajenu multijezičnu publikaciju.

@openhousemagazine

@openhousemagazine

SUITCASE

@suitcase

@suitcase

Suitcase je multimedijalni magazin koji se igranjem klasičnim poimanjem i ulogom časopisa o putovanjima odvaja od mnogima nepristupačnih luksuza i turističkih klišeja te donosi eklektičan i avanturistički pogled na putovanja, mnogo bliži novim generacijama. Četiri puta godišnje, uz stalne objave na službenoj stranici magazina, Suitcase mijenja način na kojim putujemo i potiče nas da istražimo različita mjesta i kulture dajući nam početak priče o mjestima kakvima ih vide i znaju oni koji u njima žive.

@suitcase

@suitcase

THE GENTLEWOMAN

@the_gentlewoman

@the_gentlewoman

The Gentlewoman slavi stil i svrhu svake moderne žene. U dva tiskana broja godišnje ovaj magazin donosi svježi pogled na modu s fokusom na njezin najintimniji i najzanimljiviji dio, osobni stil i način na koji žene zapravo razmišljaju o modi, izgledaju i oblače se. Kroz pomno probrane tekstove i kvalitetne fotografije, ovaj magazin jednako u svoja dva tiskana izdanja godišnje i kao i na svojoj online adresi prenosi priče inspirativnih žena kroz spoj njihovog stila i osobnosti.

@the_gentlewoman

@the_gentlewoman

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori