Lauba predstavlja mladu umjetnicu u ciklusu izložbi ‘Ispred igrališta – šalji dalje’

Lauba predstavlja mladu umjetnicu u ciklusu izložbi ‘Ispred igrališta – šalji dalje’

IMG_3853_0000_Layer 2

Ispred igrališta – šalji dalje

U prvoj izložbi unutar ciklusa „Ispred igrališta – šalji dalje“ predstavljen je rad Lucije Žuti – „Štitovi predrasuda“. Lucija je za sljedeću izložbu „ispred igrališta“ odabrala Ivanu Bajcer čiji će rad „Imaginarni svjetovi“ biti postavljen u prostoru Bistroa Lauba od četvrtka 21. prosinca 2017. do 3. siječnja 2018..

„Koja je težina naših misli? Kako mi možemo utjecati na njih? Naše “misleće nastambe” pune su naboja i vrenja. Ponekad su zagušene, a ponekad potpuno jasne. Izmjenjivanjem njihovih položaja i oblika naše se raspoloženje mijenja. Veliki utjecaj na njih imamo mi sami. Mi smo ti koji slažemo misli u odgovarajuće nastambe, u nama je moć prosuđivanja i mijenjanja. One se ponekad nalaze sa strane bez ikakvog marenja za uključenjem. Često se te misli nalaze u kavezima. Potpuno nepodnošljivo zatvaraju početni udah pozitivnog naboja. One putuju našom dušom te utječu na nju. Pojedinačno, one su nemoćne. Mi držimo sve te misli pod kontrolom, jedini možemo zadržati veselje ili pak isključiti negativnost. Imamo mogućnost slaganja kockica na mjesta na koja mi sami poželimo. Dozvoljeno nam je skočiti s jedne misleće nastambe na drugu, pročistiti put i proći kroz gusti i davno zaboravljeni prolaz. Prolazeći i prihvaćajući sve vrste mislećih nastamba mi ujedno jačamo i svoj duh, nadjačavamo svoju osobnost i postajemo iskusna bića koja ne posustaju u daljnjim preprekama već se s oduševljenjem bacaju na neka nova otkrića potpuno svježeg duha i uma.“ — Ivana Bajcer

IMG_3853_0001_Layer 1

Ivana Bajcer

Ivana Bajcer sveučilišna je prvostupnica grafike. Završila je Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok 2012. g., grafički odjel kod prof. Carmen Bačure Potočić. Trenutno je na diplomskoj godini na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na grafičkom odsjeku pod mentorstvom prof. Tanje Dabo. Sudjelovala je na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu i dobitnica je stipendije Erste banke u sklopu Erste fragmenta 13, 2017.

Ciklus izložbi Šalji dalje – ispred Igrališta zamišljen je kao niz pop up izložbi u malom prostoru Bistroa Lauba (ispred ulaza u veliku dvoranu – „Igralište“). Izložbe nisu klasičnog formata, nemaju vrijeme otvorenja, već se izmjenjuju svakih 14 dana i mogu se pogledati svakim radnim danom od 9 do 23 sata te subotom od 11 do 23 (radno vrijeme Bistroa Lauba). Umjetnici čija je izložba postavljena biraju sljedećeg autora (Šalji dalje). Nakon ciklusa od pet izložbi Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus.

IMG_3853_0002_Background

IMG_3853_0003_Layer 0

Učitati još
Zatvori