Kostimi predstave Alisa u Zemlji čudesa s dizajnerskim potpisom

Kostimi predstave Alisa u Zemlji
čudesa s dizajnerskim potpisom

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa1

Za samo dva dana, 18. studenog u Zagrebačkom kazalištu mladih održat će se premijera predstave Alisa u Zemlji čudesa po romanu Lewisa Carolla, dok je tekst napisao Ivor Martinić i režiju potpisuje Renata Carola Gatica .

Alisa u Zemlji čudesa

Priča je to o djevojčici Alisi, koja pada niz zečju rupu i dospjeva u fantastični svijet naseljen najnevjerojatnijim stvorenjima osvaja djecu diljem svijeta već više od 150 godina. Fantastičan narativni tok romana, originalno poigravanje s logikom i kritički odnos prema tretiranju djece u društvu inspirativan je i za brojne umjetnike, pa su tako nastale bezbrojne adaptacije romana u različite medije. ZKM ove jeseni nudi jednu drugačiju i originalnu priču o Alisi.

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa2

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa3

To je Alisa koja ne želi odrasti, strahujući da će ukoliko se to dogodi, ostati bez mašte. Vrlo jednostavno – pričamo o tome što bi se dogodilo da jednoga dana dođemo na kazališnu predstavu , sjednemo među publiku, a na pozornici izostane ono najvažnije – mašta. Što bi se dogodilo kada mašte više ne bi bilo? Kroz uzbudljivo putovanje djevojčice Alise i kroz njezinu potragu za vlastitim identitetom nudimo univerzalnu priču o potrebi za umjetnošću, kao i potrebi za pričom samom. Danas, kada smo bombardiani surovom stvarnošću, kada je sve usmjereno ka profitu, kada odrasli svijet izgleda sve beznadnije, pitanje koje treba postaviti jest imamo li još uvijek dovoljno hrabrosti i snage maštati? Predstava je namijenjena tinejdžerima od 12 godine na dalje, no kao i sve ZKM-ovske predstave za mladež bit će zanimljiva i njihovim roditeljima, djedovima i bakama.

Odlični glumci, genijalni kostimi i magična glazba

Glume Anđela Ramljak, Barbara Prpić, Marica Vidušić, Rakan Rushaidat, Sreten Mokrović, Vedran Živolić , Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Mateo Videk, Robert Budak, Tina Orlandini. Predstava osim magične priče donosi i isto tako magičan vizualan dojam i atmosferu koju upotpunjuje glazba predstave. Genijalne kostime je osmislio slavan dvojac Decker & Kutić, dok glazbu potpisuje Ivanka Mazurkijević.

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa4

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa5

Više o samoj predstavi i informacije o rasporedu predstava možete saznati na zekaem.hr

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa6

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa7

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa8

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa9

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa10

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa11

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa12

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa13

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa14

ZKM Alisa u Zemlji Cudesa15

Učitati još
Zatvori