U Labinu smo pronašli kul art prostor koji vrijedi posjetiti
U Labinu smo pronašli kul art prostor koji vrijedi posjetiti

U Labinu smo pronašli kul art prostor
koji vrijedi posjetiti

Labin je nekoć bio poznat kao grad rudara, no posljednjih se godina premetnuo u grad umjetnika. U tome ide i prilog informacija kako je u njemu nedavno, na adresi  Zelenice 7, otvorena nova galerija koja nisi ime Koridor Gallery.

Poznavateljima fotografske scene ovo ime itekako je poznato jer je istovjetno imenu brenda koja se bavi isključivo fotografijom interijera i arhitekture. Iza njega stoje Franka Santaleza i Rajan Milošević, supružnici koji su brend Koridor 27 službeno pokrenuli 2017. godine. S njima smo imali priliku razgovarati ovog proljeća, a spomenutog razgovora možete se prisjetiti ovdje.

Prostor susreta su umjetnošću

U svojoj novom poslovnom podvigu udružili su snage s Frankinim bratom Dinom Santalezom, multimedijalnim umjetnikom i glazbenikom koji stoji iza glazbe i vizuala Pridjeva, Para Lela i East-Ra. O svojoj suradnji su nam kazali sljedeće: “S obzirom na to da se već dugi niz godina bavimo fotografiranjem interijera i arhitekture te smo radili custom art printove i fotografije za određene projekte, sukladno tome htjeli smo stvoriti vlastiti šareni prostor u kojem možemo izložiti svoje radove, ali i surađivati s ostalim umjetnicima“.

Prema riječima osnivača, Koridor Gallery je mjesto koje pruža odmak od ekrana i iskustvo umjetnosti uživo. Također, prostor je to razmijene ideja, kontakta s umjetnicima te formiranja kulturne točke u kojoj se i mlađi naraštaji mogu inspirirati.

Što vas sve očekuje u Koridor Gallery?

Koridor Gallery prodajna je galerija, a u njoj se trenutno se mogu pogledati i kupiti fotografije Rajana Miloševića, šarene ilustracije i kolaže Dina Santaleze te slike na platnu umjetnice Ester Kranjac.

Osim fotografija i slika, u svojoj ponudi imaju i niz etabliranih tiskanih naslova iz područja umjetnosti, kulture, arhitekture i interijera. O svojoj aktualnoj ponudi osnivači galerije su nam kazali sljedeće:

“S obzirom na to da smo veliki ljubitelji art časopisa i knjiga, s velikom pažnjom smo odabrali naslove iz cijelog svijeta pa tako možete kupiti preko 50 indie časopisa iz područja umjetnosti, kulture, dizajna, arhitekture, fotografije, slow livinga … Vjerujemo da je ovo jedna od najvećih ponuda takvih časopisa u regiji, primjerice jednogodišnji Sali e tabacchi, Union, Huck, Juxtapoz, Open Spaces, MacGuffin, Womankind, Milk Decoration. Knjige prate istu tematiku i pravi su “must have” za svakog fana predivnih coffee table knjiga. Sadržajno su jednako fantastične kao i izgledom! Neki od naših favorita su Stanley Kubrick Photographs, Neutra Complete works, Alice Springs The Paris MEP show, Elliott Erwitt Snaps, The Red Thread: Nordic Design“.

Multifunkcionalan prostor

Premda je galerija nedavno započela s radom, planova za nastavak njezinog rada ne nedostaje. “Trenutno smo u fazi razrade kreativnog programa i dogovora s drugim autorima, nisu isključene ni video instalacije kao i izlaganje skulptura. Pošto nam je prostor multifunkcionalan i lako se prilagodi bilo kojim potrebama, mogu se održati manje radionice. Voljeli bismo sudjelovati na ponekom sajmu kreativnih industrija te ostvariti suradnju s drugim galerijama”, otkrili su nam iz Koridor Gallery.

Opće informacije

Vrata Koridor Gallery su svakog radnog dana otvorena od 11 do 18 sati, dok su subotom za razgled dostupni od 10 do 13 sati. Više informacija o aktualnostima, ponudi i događanjima unutar galerije možete pronaći na njezinom  Instagram profilu te službenoj stranici.

Foto: Koridor Gallery

Učitati još
Zatvori