Koncerti, putopisna predavanja, festival stripa – predzadnji tjedan rujna i više je nego zanimljiv

Koncerti, putopisna predavanja, festival stripa – predzadnji tjedan rujna i više je nego zanimljiv

Ulazimo u predzadnji tjedan rujna, a iako će vrijeme biti promijenjivo događanja u gradu neće manjkati. Mi smo napravili popis onih koja bi mogla biti zanimljiva ako se nakon posla želite odmoriti od stresa.

CRŠ Zagreb Comic Con

Od 25. do 27. rujna odvit će se u Tvornici kulture 23. festival stripa CRŠ Zagreb Comic Con. Uz sajam stripa, na čijim će se štandovima predstaviti relevantni domaći izdavači i knjižare, održat će se školica stripa za najmlađe pod vodstvom Ivana Maka iz Artoratorija, strip kviz koji priređuje Franjo Paraga, niz predavanja Zorana Đukanovića, paneli, promocije novih strip izdanja i druga događanja. S gostima festivala vodit ćemo tijekom vikenda razgovore ugodne pred publikom, a oni će za publiku i crtati i potpisivati. U sklopu festivala bit će dodijeljena i nagrada za najbolji strip pristigao na natječaj “Mladi lav”, a posjetitelji će imati prilike pogledati i tri izložbe. Ulaz je besplatan.

DRAGram: Svatovi u Tehničkom

U subotu, 26. rujna, pridružite se najšarenijim svatovima u Zagrebu, jer House of Flamingo organizira prvu svadbu! “Naši tranđeli se ne udaju, ali konačno su oformile svoj svadbarski bend. Ceremonija će se, uz popratno slavlje, održati u prostorima Hale V Ljeta u Tehničkom, te vas pozivamo da zabilježite datum te se pridružite ovom radosnom trenutku”, kažu iz organizacije. O detaljima ovog nesvakidašnjeg eventa više čitajte ovdje.

Goran Bare i Majke u MSU

Legendarni Goran Bare i Majke dolaze na open air prostor Garaže MSU u subotu 26.09., predstaviti svoj prebogati katalog rock klasika, te premijerno u Zagrebu izvesti aktualni single “Rođen za suze”, koji najavljuje novi studijski album. Koncert izrazito limitiranog kapaciteta sa samo 700 ulaznica u prodaji, biti će održan po svim aktualnim epidemiološkim pravilima i zdravstvenim preporukama. Ulaznice u prodaju idu u petak 04.09. u 09:00h. Prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark i Aquarius, sva fizička Eventimova prodajna mjesta kao i online na eventim.hr.

Jungle putopisno predavanje – Zanzibar

Doznajte sve o avanturama ekipe iz Jungle tribea u Zanzibaru. Pokušat će vam dočarati afričku filozofiju života, značenje famozne izreke Hakuna Matata iz Kralja lavova, naučit ćete pokoju riječ na svahiliju, otkriti zašto pleme Maasai skače u zrak, a za kraj ćete odlutati mislima (i fotografijama) na snježno bijele pješčane plaže! Ponesite dekice, zavalite se u Art Parku u srijedu u 19:30 i slušajte pažljivo jer vas očekuju nagrade.

Zagrebačka Žbica – Dan bez automobila

Zagrebačka Žbica tradicionalna je vožnja biciklima zagrebačkim ulicama s ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu. Okupljanje građana je na Zrinjevcu. Vožnja će se odvijati u redovnom režimu prometa uz policijsku pratnju na biciklima i uz preporučene mjere Stožera Civilne zaštite. Prva Žbica vožena je na Dan bez automobila 2000. godine i mnogobrojna djeca su odrasla u odgovorne vozače bicikala. Po prvi puta ove godine zbog korona virusa potrebne su prijave na Žbicu jer je broj sudionika ograničen. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost te su se dužni prijaviti i držati mjera koje će tražiti organizator. Dužina vožnje je 7 km. Prijaviti se možete putem ovog linka.

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori