Koje naslove ugrabiti na Interliberu?

Koje naslove ugrabiti na Interliberu?

Ovogodišnji Interliber donosi pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda, neposredne razgovore s autorima uz potpisivanje knjiga, susrete nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice i okrugle stolove.

sylvia plath post

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstaviti će na ovom najvećem domaćem književnom sajmu nova izdanja s najrazličitijih područja. Obzirom da većina nakladnika snižava cijene svojih izdanja povodom sajma, donosimo neke od naslova koje biste trebali ovom prilikom ugrabiti.

‘Zeko koji želi spavati’ C.-J. Forssen Ehrlina, slikovnica je koja se temelji na revolucionarnoj metodi uspavljivanja djece i pomaže da djeca lakše i brže utonu u san. Ovaj novitet dolazi nam iz Švedske i neviđenom brzinom osvaja vrhove svjetskih top-lista prodaje knjiga, te je objavljen u više od 40 zemalja. Roditelji koji slikovnicu ‘Zeko koji želi spavati’ koriste za uspavljivanje slažu se u jednome – slikovnica je moćna i stvarno pomaže da dijete brže utone u san.

interliber zeko post

Ove godine svjedočimo još jednom planetarnom fenomenu – bojankama za odrasle. Prvo ime svakako je škotska ilustratorica Johanna Basford čije su rukom crtane bojanke Tajni vrt i Začarana šuma oduševile milijune diljem svijeta. Želite li se osloboditi stresa i pronaći umjetnika u sebi, bojanke su pravi izbor za vas.

začarana šuma post

Jo Nesbo dočekuje nas s još jednim ubojito dobrim krimićem – Sin je pun neočekivanih i uzbudljivih preokreta, i jedan je od najboljih, najdubljih i najslojevitijih autorovih romana. Pravo su otkriće četiri romana Georgesa Simenona o legendarnom komesaru Maigretu, prvi put objavljeni na hrvatskom jeziku u nakladi kuće Fokus.

interliber maigret post

Već je naša kolumnistica Ilina Cenov u svojoj kolumni najavila posljednje izdanje romana ‘Praznik Beznačajnosti‘ Milana Kundere, a taj ‘must read’ roman također možete naći na Interliberu na izlagačkom mjestu kuće Meandar. Obzirom da je roman izašao prije manje od dva tjedna i da ga književna scena s nestrpljenjem očekuje već neko vrijeme, ovo je odlična prilika za zgrabit nekoliko primjeraka kojima ćete razveseliti Kunderine obožavatelje u nadolazećem blagdanskom razdoblju.

interliber kundera post 2

Osim ovog noviteta, svakako nemojte zaboraviti i na kultni roman ‘Nepodnošljiva lakoća postojanja’, naravno, u slučaju da ga nemate u svojoj kućnoj biblioteci. Osim Kunderinih djela, noviteti su i djela domaće književnosti, romani Svena Popovića ‘Nebo u kaljuži‘ i ‘Ljubavni roman‘ Ivane Sajko.

knjige post

Ako ste krenuli po zadnja izdanja na sajam, nikako nemojte zaboraviti i klasike domaće i svjetske književnosti, posebno jer će biti od koristi i kao lektira za školu. Nije na odmet reći da se ponekad i teba vratiti te ponovno pročitati Zagorkina, Šenoina ili npr. Capoteova djela. Ne nose nazivnik ‘bezvremenska’ bez razloga.

Detaljan raspored aktivnosti, programa i rasporeda izlagača na Interliberu možete saznati na Facebook stranici.

Foto: Shutterstock, Facebook

 

Učitati još
Zatvori