Sutra se otvara najcool plaža u Zagrebu

Sutra se otvara najcool plaža u Zagrebu

Ovog vikenda ne morate bježati na Jadran kako biste se odmorili na plaži uz sjajnu knjigu jer počinje četvrto izdanje Mora knjiga. Kulturno događanje koje ima za cilj promovirati kulturu čitanja ponovno će zagrebački Zrinjevac pretvoriti u plažu no ovog puta svojim će vas uređenjem odvesti u svijet pustinjskih nomada. Rješenje uređenja potpisuje poznati hrvatski umjetnik Mario Miše koji se proslavio suradnjom s Vivienne Westwood i Victoria’s Secret.

More knjiga u Zagrebu

Premda su u prvom planu knjige, a moći ćete besplatno pročitati više od njih 300, organizator manifestacije, Lumen izdavaštvo pobrinuo se i za raznovrstan popratni program koji obuhvaća i filmske projekcije te glazbene poslastice.

Tako će vas već u subotu, 30. lipnja, dočekati najbolji doručak u gradu u suradnji s popularnim DJ timom Frühstück za kojeg ćete moći uživati u slasnim zalogajima i izvrsnoj glazbenoj selekciji. Popodnevni sati rezervirani su za Music & Books program koji glazbeno uređuje Hrvoje Jelinčić, a ljubitelji žive glazbe moći će se prepustiti zvuku jazza u izvedbi Harry Gustavson trija. Zalazak sunca na plaži postaje i posebnim doživljajem uz nove okuse Somersbyja, a želite li razonodu poslije posla na Zrinjevcu vas čekaju ležaljka, knjiga i koktel s nazivom vaše omiljene književne priče.

Kako More knjiga osim kulture čitanja potiče i druge forme umjetnosti utorak, 3. i srijeda 4. srpnja rezervirani su za filmsku umjetnost. Program naziva Filmska plaža u suradnji s Motovun Film Festivalom donosi projekcije holivudskog miljenika La la land te hrvatske uspješnice Comic Sans. Želite li pak znati kako umjetnici doživljavaju svjetove koji se skrivaju iza korica knjiga, pridružite im se u subotu, 7. srpnja i pogledajte njihove interpretacije koje nastaju uživo samo na Moru knjiga.

Želite li na plažu, ne treba vam ništa osim šetnje do Zrinjevca i uživanje u bogatom moru knjiga je zagarantirano. Kompletan program saznajte na Facebook stranicama događanja.

Učitati još
Zatvori