Trenutno traje zimsko sniženje knjiga na kojem možete uhvatiti nekoliko naših omiljenih bestsellera

Trenutno traje zimsko sniženje knjiga na kojem možete uhvatiti nekoliko naših omiljenih bestsellera

Na prvi pogled monoton, siječanj zapravo donosi razne prilike za ljubitelje čitanja, filmova i umjetnosti. Primjerice, nedavno smo vam pisali o zanimljivim događanjima i predstavama koje smo imali priliku gledati tijekom cijelog mjeseca, a bliži nam se i Noć muzeja. U svijetu knjiga jednako je uzbudljivo jer su brojni hrvatski nakladnici pokrenuli svoje zimske akcije tijekom kojih su naslovi spušteni i do 80 posto. Zimsko sniženje knjiga nerijetko zanemarimo jer je naglasak većinom na one popuste koji se u nakladničkoj industriji vrte oko termina Interlibera. Međutim, zapravo tek novogodišnje akcije donose one zaista najbolje akcije.

Zimsko sniženje knjiga 2022.

Najbolji smo izbor pronašli u web shopovima nakladnika Stilus, V.B.Z., Mozaik knjiga i Naklade Ljevak, a posebno nas je oduševilo sniženje koje nudi Hena com na brojne kvalitetne naslove. Knjiga zaista ima po četrdesetak kuna za starija izdanja, dok se cijene onih objavljenih na hrvatskom unutar dvije godine najčešće vrte oko stotinjak kuna. Prekopali smo ponudu zimskih sniženja na knjige i odabrali nekoliko naslova za koje mislimo da bi vas zaista mogli oduševiti, a trenutno ih možete nabaviti po nešto nižoj cijeni nego inače.

Nakon svršetka, Cate Mackintosh

Ako ste, kao i mi, među onima koji vole posegnuti za obiteljskim sagama onda trenutno možete uhvatiti hvaljenu knjigu Nakon svršetka autorice Clare Mackintosh. Priča prati Max i Pip, na prvi pogled idealan par koji je zbog svoje veze preselio i na drugi kontinent. Njihova ljubavna priča čini se čvršća nego ikad kad dobiju sina Dylana. Međutim, kad se dječak razboli, a liječnici njegovu sudbinu stave u ruke Maxa i Pip, na površinu izlaze sve one nesigurnosti koje su zapravo postojale u njihovom odnosu od samog početka, a teška situacija u kojoj su se našli mogla bi biti finalna kušnja. Kad sve u sve uplete i sud, obiteljska drama postat će još kompleksnija.

Žena iz prodavaonice mješovite robe, Sayaka Murata

Japanska književnost počela je iznova osvajati ljestvice bestsellera unazad posljednjih nekoliko godina. Jedna od najpopularnijih autorica s tog područja trenutno je bez sumnje Sayaka Murata koja je čitatelje zaintrigirala romanom Žena iz prodavaonice mješovite robe, a nakon što je knjiga brzinom munje osvojile kritičare i publiku, stigla je i njezina nova knjiga Earthlings. Ova prva trenutno je na akciji u V.B.Z-u i svakako bismo vam preporučili da je proučite. Atipična priča s još atipičnijim glavnim likom natjerat će vas da promislite o apsurdu današnjeg društva i sistema u kojem živimo. Sve se vrti oko Keiko, žene u kasnim tridesetima koja cijeli život radi u maloj japanskoj trgovini. Svoj posao shvaća izuzetno osobno i ozbiljno, on je usrećuje, ali to nije dovoljno njezinoj okolini koja neprestano propitkuje njezinu sudbinu.

Na zemlji smo na kratko predivni, Ocean Vuong

Hena com nudi popust na svjetski hvaljeni roman mladog autora Oceana Vuonga kojem je tek 33 godine a već je svojom knjigom zasjeo na vrh bestselling književnih ljestvica, a još važnije – profilirao se kao jedno od ključnih mladih književnih i tek nadolazećih imena. U pitanju je dirljiva pripovijest, zapravo coming-of-age priča, o vijetnamskoj izbjeglici koji na svom putu mora preživjeti socijalne osude, predrasude, rasno osuđivanje i nasilje – a o svemu tome Vuong piše s dozom empatije i mirnoće. Kako piše službeni sinopsis roman će “baciti svjetlo na životne priče mnogih pripadnika radničke klase u Americi, pritom postavljajući bitno pitanje: kako ćemo preživjeti na ovome svijetu a da nikad ne zaboravimo tko smo?”

Queenie, Candice Carty-Williams

A sad nešto sasvim drugačije – roman koji se neće svidjeti svima, o njegovoj smo vam antiheroini već pisali, ali nemoguće je poreći da je jedinstven i da specifičan način govori o mlađoj generaciji milenijalaca, a posebice o mentalnom zdravlju. Queenie prati mladu Britanku jamajačkog porijekla koja živi u Londonu i svakodnevicu joj komplicira niz stvari. Oduvijek se osjećala podijeljeno između kulture iz koje dolaze i one u kojoj je odrasla, a potpuni krah ljubavne veze bit će tek okidač njezine autodestruktivnosti. Kroz humoristične i nerijetko dirljive epizode Candice Carty-Williams komentira traume, seksizam i rasizam modernog Londona i razbija tabu po tabu.

Pčelar iz Alepa, Christy Lefteri

Kao kći izbjeglica, Christy Lefteri vrlo je intimistički zaronila o priču u ovom romanu koji se prodao u više od milijun primjeraka u cijelom svijetu. Radnja prati Nurija, pčelara iz sirijskog grada Alepa, i njegovu suprugu slikaricu koji žive obiteljski idilu i sasvim normalnu svakodnevicu – ne sluteći da će ratna zbivanja sve to razoriti. Kad se to i dogodi, ne preostaje im ništa doli pobjeći i potražiti sigurnost u drugoj zemlji, a tako i počinje njihovo bolno putovanja na kojem se moraju suočiti sa svijetom koji je prema njima sve samo ne susretljiv i empatičan. Christy Lefteri odrasla je u Londonu i dijete je izbjeglica s Cipra, a na ideju za Pčelara iz Alepa došla je dok je radila kao volonterka Unicefa u Prihvatnom centru za izbjeglice u Ateni.

Prodani u ponedjeljak

Knjiga koju često kritičari nazivaju remek djelom izašla je u našem prijevodu u izdanju Stilus knjige i trenutno je na popustu. Slojevita priča vrti se oko Elisa Reeda, reportera koji se pokušava probiti u novinarskom poslu i tako se dokazati svima koji ga neprestano osuđuju i ponižavaju. Usred Velike depresije, novinarski ga zadatak vodi u mjesto u kojem spazi kuću i oglas za prodaju dvoje djece. U suradnji s Lily Palmer, mladom ženom koja želi postati kolumnistica i koja također bježi od vlastitih trauma, Elis će pokušati pronaći djecu za slike i rasplesti tragičnu istinu o obitelju koju je splet okolnosti zauvijek razdvojio.

Foto: Hena com, Stilus, V.B.Z., Mozaik knjiga

Učitati još
Zatvori