Vječne modne knjige koje uvijek možemo čitati

Vječne modne knjige koje
uvijek možemo čitati

A post shared by With Jéan (@withjean) on

Možete li zamisliti život bez mode? Bez svih onih specifičnih detalja koji nam pomažu da se izrazimo? Iako je jasno da su stilovi prolazni, u isto vrijeme oni su inspirativni i zabavni, a priče iza njihovih kretora odličan su “materijal” za prepričavanja na kavama s prijateljicama. Napisano je mnogo knjiga koje govore o povijesti mode i utjecajima pod kojima su nastali vječni komadi koje i danas volimo. A kreativci koji su ih iz svoje ideje materijalizirali posebni su ljudi od kojih vrijedi učiti. Stoga smo izabrali najšarmantnije modne knjige koje ukoliko do sada niste pročitali, obavezno ih uvrstite na svoj popis štiva koje ćete čitati ovoga ljeta. A ukoliko jeste, podsjetite se zašto ih volite. Dobro se zabavite i informirajte uz modne klasike.

The Little Dictionary Of Fashion

Christian Dior

U ovoj knjizi su sve tajne gracioznog stila. Ovdje ćete pronaći sve o tome što se krije iza stila francuskih dama koji toliko volimo. Savjeti o svečanom odijevanju za posebne prilike, vezanje šala ili marame, kombiniranje materijala, dezena i boja, svi maleni trikovi i pravila za stil bez mane otkrijte u ovom klasičnom modnom štivu velikana svjetske mode.

Mala crna knjiga stila

Nina Garcia

Svaka ljubiteljica mode zna koliko je važno uskladiti svoj osobni stil s aktualnim modnim trendovima. No, kako to postići otkrijte u ovom zanimljivom štivu Nine Garcie. Izgradnja stila s osobnim pečatom cjeloživotni je proces, stoga je važno i upoznati se sa savjetima kako stil koji vam savršeno odgovara njegovati tijekom života. “Moda prolazi, ali stil je vječan.”

Vogue Colors A to Z: A Fashion Coloring Book

Valerie Steiker

U ovoj knjizi se upoznajte se s 26 odabranih naslovnica Voguea od 1912 do 1932. Također, ovdje ćete pronaći detalje koji oslikavaju povijest i utjecaj ove modne biblije koja oduševljava čitatelje u 23 države svijeta već više od 2 stoljeća

Vanity Fair 100 years: From The Jazz Age To Our Age

Graydon Carter

Ova knjiga prikazuje stoljeće moći i posebnog stila Vanity Faira. Također, ovo je kronika koja svjedoči o ulozi ovog uglednog časopisa u medijskom, društvenu, kulturnom i modnom svijetu, prikazuje suočavanje s krizama i preprekama. Ovdje ćete pročitati o najzvučnijim imenima svjetske scene show businesa, od Grete Garbo do Madonne, ali nisu izostavljeni niti političari. Sve što se događalo u proteklih stotinu godina, a ostavilo je traga u području mode i dizajna, glazbe ili društvenih pokreta, sve je zabilježeno na način svojstven magazinu kao što je Vanity Fair.

 

The Beautiful Fall

Alicia Drake

Ovo djelo mogli bismo nazvati i putovanjem kroz vrijeme. Vratit će vas u 1970-te, a tu ćete moći pročitati i sočne detalje o rivalstvu Karla Lagerfelda i Yves Saint Laurenta. Također, provest će vas kroz kreiranje pariške mode i

 

Loulou & Yves: The Untold Story of Loulou de La Falaise and the House of Saint Laurent

Christopher Petkanas

Ova knjiga puno je više od očekivanog, 500 stranica čistog užitka.  U isto je vrijeme šokantna, zabavna i edukativna. Počinje s kontekstom u kojemu su glavni junaci ovog djela razvijali svoje ličnosti, a tu posebno do izražaja dolazi Loulouina buntovnost i boemstvo koje mnogi tumače kao ludilo. Ono što je posebno zanimljivo u knjizi jest da se cijeli ton knjige dramatično mijenja u trenutku kada se tema fokusira na period kada Loulou i Yves postanu suradnici. Tu ćete naići na promiskuitet, tračeve, simbioznu vezu za razliku od bilo koje druge.  Ako imate neograničenu znatiželju o upoznavanju nekih prošlih vremena i neugasivu žeđ za pozadinskim pričama likova iz te ere i modnog svijeta, ovo je knjiga za vas.

Coco Chanel: The Illustrated World of a Fashion Icon

Megan Hess

Iza velike dizajnerice Coco Chanel stoji ne samo ogroman modni već i društveni utjecaj. U ovoj knjizi pronaći ćete 100 ilustracija koje predstavljaju sve što je Coco stvarala tijekom svog stvaralačkog zanosa. Ovdje su njezini prepoznatljivi šeširi, kostimi, torbe, ali i kultni parfem Chanel No. 5. Ovo je štivo koje će vas potaknuti da probudite modnu divu u sebi, ali u isto vrijeme vas osnažiti da ustrajete u svojim idejama bez obzira čime se bavili.

The Glass Of Fashion

Cecil Beaton

Ovo djelo originalno je objavljeno 1954. Riječ je o primamljivoj kolekciji fotografija portreta osoba koje su utjecale na modu tijekom ’40-ih i ’50-ih godina prošlog stoljeća. Ovu vizualnu priču kreirala je Cecil Beaton, a u njoj se mogu pronaći i duhoviti crteži Chanel timova, Balenciage te još mnogo zanimljivih i dovitljivih detalja iz svijeta mode.

Alexander McQueen

Claire Wilcox

Ovdje se isprepliće priča o kreativnoj viziji i poslovnom uspjehu čovjeka koji je pomicao granice. Njegova posebna energija, stavovi i senzibilitet pretočeni u kreacije kojima se divi cijeli svijet modni su sadržaj koji nikako ne biste trebali zaobići. Ekscentričan, šokantan i neobičan, Alexander se upisao u vječnost, a ideje i estetika njegovog stvaranja ovjekovječeni su kroz priču Claire Wilcox.

I’ll Drink to That

Betty Halbreich

I’ll Drink To That su memoari Betty Halbreich koja je 40 godina radila kao osobni kupac u Bergdorf Goodmanu. U pričama koje vjerno prenosi otkriva niz zanimljivih detalja koji će vas nasmijati i oduševiti. Uz njezinu pomoć svoj su stil gradile brojne žene iz visokog društva, a koliko je to bio izazovan zadatak pročitajte u knjizi. S obzirom da Betty sada nazdravlja tom vremenu, za očekivati je niz burnih događaja kojima se danas možemo dobro nasmijati i izvući pouku kako je sve prolazno i da ćemo uvijek na kraju nasmijati.

Učitati još
Zatvori