Prva edukativna pretplatna kutija s knjigom za djecu u Hrvatskoj
Prva edukativna pretplatna kutija s knjigom za djecu u Hrvatskoj

Prva edukativna pretplatna kutija s
knjigom za djecu u Hrvatskoj

U potrazi za kvalitetnim slikovnicama i zabavnim i edukativnim aktivnostima za svoju predškolsku djecu, dvije mame Armina i Katarina osmislile su Storybox, prvu edukativnu pretplatnu kutiju s knjigom za djecu u Hrvatskoj.

Storybox mame prijateljice su još iz fakultetskih dana, kada su skupa studirale biznis u Americi na sveučilištu Towson University, obje na punim košarkaškim stipendijama. Obje su ostvarile karijere u velikim kompanijama a zatim je sudbina htjela da se obje udaju za Dubrovčane.

Kreativna kutija koja stiže na vašu adresu

U želji da njihova predškolska djeca provedu što manje vremena pred raznim ekranima i da planirano provedu što više kvalitetnog vremena zabavljajući se skupa kao obitelj, ove su dvije mame odlučile kreirati kreativne kutije koje za cijenu jednog obiteljskog ručka svakog dvadesetog u mjesec stižu na ime djeteta na kućnu adresu svim pretplatnicima. Djeca se jako vesele dostavljaču i kutiji iznenađenja sa njihovim imenom. Storybox je također idealan poklon za rođendan.

“I same znamo koliko je nekada izazovno, i koliko krivnje ponekad osjećamo što se uz svakodnevne obaveze, pogotovo ako je jedan roditelj često poslovno odsutan, ne nalazimo snage i vremena za kvalitetnu igru i učenje sa djecom. U šali smo jednom komentirale, voljele bismo da nam netko samo donese aktivnosti na vrata i da je sve spremno i osmišljeno! Taj netko se nije pojavio, pa smo to onda odlučile osmisliti same, te svoju ideju podijelile s drugim roditeljima.”  kažu Storybox mame.

Katarina Štimac

Storybox pretplatna kutija

Storybox je pažljivo osmišljena pretplatna kutija za djecu koja sadrži pomno odabranu slikovnicu sa zanimljivom pričom i kvalitetnim ilustracijama, listiće sa zabavnim i edukativnim aktivnostima za djecu, DIY projekt za cijelu obitelj i igračkicu za djecu. Radni listići te mini bojice ili flomići koji dođu u Storybox kutiji se lako ponesu u kafić, restoran, u čekaonicu kod liječnika, na svako mjesto gdje djeca inače od roditelja traže mobitel za gledanje crtića.

Armina Bavčić

Vrijednosti koje Storybox promovira izborom slikovnica i izradom popratnih materijala su: ljubav prema čitanju i učenju, empatija, briga za bližnje, životinje i okoliš, svijest o našoj ulozi u društvu – produktivni aktivizam, inkluzivnost i kritičko razmišljanje.

Kreatorice Storyboxa se trude da što više elemenata Storyboxa bude izrađeno od recikliranih materijala, potiču recikliranje i nude kreativne ideje za ponovno korištenje kućnog otpada ali i Storybox kutije.

Roditelji ovu genijalnu kutiju mogu isprobati kupnjom jednomjesečne kutije ili kupiti polugodišnju ili godišnju pretplatu, a mogu kupiti i jednu od kutija od prethodnih mjeseci sa poznatim naslovom slikovnice.

Storybox baby

Lansirana je  i limitirana edicija Storybox baby kutije za ona najmlađe kako bi ih na zabavan način uveli u svijet čitanja.

Pretplata dolazi na naplatu uvijek istog dana u mjesecu, a na Storybox web stranici pretplatnici mogu u svakom trenutku otkazati pretplatu ili je pauzirati ili označiti da će sami manualno plaćati. 

Storybox možete pratiti na Instagramu i Facebooku, a postoji i Storybox blog za roditelje gdje mogu slušati tekstove ili čitati ili djeci u autu mogu puštati podcast – Pričam ti priču iz Storybox kutija.

Više pročitajte na linku.

Učitati još
Zatvori