‘Eat, Drink, Nap’ je ultimativna coffee table knjiga

‘Eat, Drink, Nap’ je
ultimativna coffee table knjiga

Otkako su nam Instagram i Pinterest dali priliku da zavirimo u domove poznatih dizajnera interijera ili su blogeri i blogerice počeli otkrivati svoje favorite, pojam coffee table knjige puno se jasnije iskristalizirao.

Glamurozne predimenzionirane knjige apsolutni su hit u domovima poznatih ličnosti i ljubitelja dizajna interijera. Predstavljaju svojevrstan statement detalj u domu, no svakako nisu novost jer su kao ukras prostora korištene još od 16. stoljeća. U prijevodu knjige za stolić za kavu, predstavljaju ukrasne knjige koje se pozicioniraju na istaknuta mjesta u domu – na stoliće, izdvojene police, noćne ormariće i služe kao dekorativni element, nešto za čim ćete vi ili vaši gosti posegnuti i prolistati s vremena na vrijeme.

Svrha im je opustiti vas uz čaj ili kavu dok ugodno zavaljeni u vaš omiljeni naslonjač guštate u slobodnom vremenu. Istina je da za neke od njih valja izdvojiti popriličnu svotu novaca s obzirom na to da naslovi nose neka od najprestižnijih imena iz svijeta mode, glazbe, fotografije ili dizajna. No neke su coffee table knjige postale poznate samo zbog svog vizualnog identiteta, ne koštaju toliko puno, a jednako su lijepe i zanimljive.

Soho House knjiga Eat, Drink, Nap

Jedna od njih je Eat, Drink, Nap popularnog britanskog members only koncepta Soho House. Soho House je nastao 1995. godine kao klub za članove koji svojim gostima nudi sve, od restorana, preko hotela do spa, od zabave, preko opuštanja do networkinga. Svoju reputaciju gradili su s cool sadržajem, visokim smislom za estetiku te u konačnici postali jedan od najprivlačnijih svjetskih privatnih klubova. S godinama su se proširili po cijelom svijetu i danas imaju 28 kuća u svjetskim metropolama gdje članovi mogu dobiti sve što požele. Priča se da je lista čekanja premašila 30 tisuća osoba, a proces učlanjivanja je ekstenzivan i dug.

No, svima koji nisu članovi, daju uvid u to kako bi bilo dobro učlaniti se s vizualima koji zaista mame na trenutke uživanja. I sve su te vizuale sakupili u jednu knjigu privlačnog naslova – Eat, Drink, Nap. Iskustvo u svim poljima u kojima su aktivni, restoranskom, barskom, hotelskom itd. dalo im je ideju da savjete podijele s publikom. Pa ćete u knjizi naći recepte za hranu i pića koji su obilježili Soho House, savjete o uređenju interijera, kako organizirati dobar party ili kako urediti dnevnu sobu – sve za savršeni ugođaj.

Njene bež korice i privlačan naslov učinile su je hitom u mnogim Instagram domovima, čak i onima koje uopće ne zanima sadržaj unutra. Jako se lijepo kombinira s drugim knjigama i odličan je dodatak svakoj kolekciji. Možete je naručiti ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori