Shtorija slikovnice: Male životinjske priče obožavat ćete čitati svojoj djeci

Shtorija slikovnice: Male životinjske priče obožavat ćete čitati svojoj djeci

Prije par mjeseci mala kreativna obitelj odlučila se na korak dalje i u obiteljskom obrtu Shtorija izdali su pet slikovnica za djecu predškolskog uzrasta. U zbirci Male životinjske priče nalaze se naslovi: Deva ide na Sjeverni pol, Kaos kod Svinje, Dabar sa zuboboljom, Lasta bez pamćenja i Bojažljiva sova. Razgovarali smo s mladom majkom Sarah Stručić koja stoji iza projekta.

Pravnica u drugoj ulozi

Mnogo puta u životu potrebna nam je hrabrost kako bi se odvažili početi raditi ono što volimo. Kada nam to uspije, život postaje neopisivo ugodan. 36-godišnja Sarah Stručić živi sa suprugom i svoje troje djece u Zadru. Prije nego se odlučila pisati slikovnice, radila je kao pravnica. Sada se posvetila odgoju djece i kaže kako za tu odluku nikad nije požalila.

Shtorija slikovnice

Moja priča započela je prije godinu dana, kada sam uspavljujući svoje najmlađe dijete, počela smišljati priče. Stihovi su jednostavno počeli nadolaziti i kako sam nanizala dvadesetak priča, suprug i brat su me nagovorili da neke od njih i objavimo. Njihova zamisao bila je više e-knjiga i YouTube, ali budući da sama obožavam knjige (one materijalne, opipljive), inzistirala sam da knjige moraju biti „prave“. Moja želja je prvenstveno ponovno povezati roditelje sa svojom djecom. Pomoći im i dati priliku da kroz moje (i sve druge) knjige, provedu više kvalitetnijeg vremena sa svojom djecom. Što ljepše postoji nego primiti svoje dijete u naručje i pročitati mu priču?”, kaže Sarah.

https://www.instagram.com/p/CDLo2BVpizk/

Made in Croatia

Slikovnice su ilustrirane od strane mlade ilustratorice Nejre Turčinović iz Zenice, a pripremljene i tiskane u Hrvatskoj, na što su jako ponosni. Pravi su „made in Croatia“ proizvod. Uz priče, koje se za sada, dijelom i zbog cijele ove korona situacije, prodaju isključivo putem web shopa, pišem i blog u kojem na neki način opisujem sve moje i naše „situacije“, uspone i padove. Što se tiče samih slikovnica, za sada je, na našu radost, velik broj knjižnica u RH pokazao interes za iste tako da ih se može naći, osim u web shopu i u preko 30 knjižnica diljem zemlje. Voljela bih da dok listate i čitate naše slikovnice, osjetite emociju i ljubav s kojom je ovaj naš mali projekt stvoren te da istinski uživate u druženju sa svojom djecom! Priuštite sebi i njima nezaboravne trenutke“, zaključuje Sarah.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori