Shtorija ima nove slikovnice s božićnom tematikom

Shtorija ima nove slikovnice s
božićnom tematikom

Ako tražite poklone za najmlađe članove vaše obitelj, definitivno posegnite za edukativnim slikovnicama. Božićna potraga, autorice Sarah Stručić svakako će se naći na našoj wishlisti.

Božićna potraga

Nakon što smo prvu seriju slikovnica doslovno obožavali, obiteljski obrt Shtorija objavili su novu prigodnog naslova Božićna potraga. Na ideju pisanja autorica je došla za vrijeme prošlogodišnjih blagdana, slušajući audio priču naše poznate glumice Petre Cicvarić i tako se polako u njenoj glavi razvila ideja, koja je samo čekala realizaciju. Prekrasne ilustracije i ovoga puta radila je mlada ilustratorica iz Zenice, Nejra Turčinović.

Radnja priče odvija se na sam Badnjak, kada u kući Djeda Božićnjaka vlada radna atmosfera jer vilenjaci marljivo rade kako bi na vrijeme dovršili sve darove za djecu diljem svijeta. Prilikom redovne prozivke, Djed uočava da najmlađeg vilenjaka nema te obustavlja sve radove i naređuje da svi moraju krenuti u potragu za njime. Vilenjaci naravno negoduju jer su svjesni da, ako sada prekinu radove, djeca neće dobiti darove. Djed je svjestan toga, međutim naglašava kako je prioritet spasiti Toma- najmlađeg vilenjaka. Da sada ne duljim, nakon što su ga svi tražili čitave noći, Baka Mraz ga konačno pronađe. U kući sada vlada potištena atmosfera, svi su vilenjaci tužni budući da djeca ovog Božića neće dobiti darove. Kada se mali Tom konačno probudio, upita ostale zašto Djed ne nosi darove, već spava.. Objašnjavaju mu da su ga morali tražiti čitave noći i darovi jednostavno nisu spremni. Tom brizne u plač, osjeća veliku krivnju. Djed, probudivši se iz sna, objašnjava i njemu, ali i ostalima, kako bit Božića nije u darovima, već činjenica da ga provedeš uz svoje bližnje. Zajedništvo, obitelj i prijatelji su ono što trebaju i odrasli i djeca. Darovi su lijep običaj, ali oni ne čine Božić. Vilenjaci naravno shvaćaju, ali unatoč tome su tužni.. Kako ih Djedica ne voli vidjeti tužne, nakon kraćeg razmišljanja predloži sljedeće. Budući da je nemoguće da samostalno obiđe sve domove, na put će ove godine poslati samo sobove koji će po čitavom svijetu posuti čaroliju i u kuću svakog djeteta ostaviti dar. Tako su na koncu svi sretni i zadovoljni i Božić sad može doći.

Učitati još
Zatvori