Uzbudljivi roman po kojemu je snimljena najskuplja Netflixova serija

Uzbudljivi roman po kojemu je snimljena
najskuplja Netflixova serija

9bff43bc9847e8b93bcd2075df6d7939e2171ab4

Svi ljubitelji SF žanra, no i dobre dramske radnje sa serijom Altered Carbon došli su na svoje! No, knjiga Digitalni ugljik dobro je poznat svim ljubiteljima žanra znanstvene fantastike. Malobrojni koji ne znaju o čemu je riječ mogu uživati u Netflixovoj seriji snimljenoj prema romanu. Riječ je o najskupljoj produkciji u povijesti kuće.

Digitalni ugljik – roman po kojemu je snimljena najskuplja Netflixova serija

Radnja prati specifičnu priču. U budućnosti 26. stoljeća ljudska se svijest može snimiti i prebaciti u novo tijelo, pa si tako svatko može osigurati dugovječnost. Ukratko, sve ono što nas čini jedinstvenima može se zapisati, pohraniti, ponovno pročitati i upisati u kapsulu koju svaki čovjek nosi usađenu u lubanji, što je prilično slično pojmu besmrtnosti – to barem vrijedi za bogate koji mogu klonirati svoja tijela ili nabaviti bolju verziju od one u kojoj trenutno obitavaju.

download

Ujedinjeni narodi vladaju novim kolonijama putem posebno obučenih jedinica, takozvanih Poslanika – ratnika kojima ne smeta ni često mijenjanje tijela ni povremena smrt. Takeshi Kovacs je Poslanik-dezerter, koji zaleđene svijesti trenutno izdržava kaznu zbog počinjene pljačke. Cijenu preostalih 117 godina zatvora otkupio je milijarder Lawrence Bancroft ne bi li riješio misterij vlastita samoubojstva. Nakon što je oživljen u novom tijelu,  s posljednjom pohranjenom verzijom svoje ličnosti ustanovio je da mu nedostaje 48 sati sjećanja. Takeshi Kovacs, useljen u tijelo policajca osuđenog zbog korupcije treba otkriti što se dogodilo u tih 48 sati da je jednog od najmoćnijih ljudi na Zemlji natjeralo da sebi oduzme život. Ako uspije preživjeti istragu i otkriti istinu, Takeshi će biti pomilovan, a ako ne, natrag na led.

Knjigu možete kupiti u bilo kojoj boljoj knjižari u izdanju kuće Vorto Palabra, a čak tri sretnice i/ili sretnika u prilici su osvojiti ju ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila DIGITALNI UGLJIK do 15. ožujka u 12 sati kada objavljujemo sretne dobitnike i/ili dobitnice. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Ivanu Peršunu, Andreji Bartolović i Nini Jelčić!

altered-carbon-review

Altered-Carbon

102_sdr_4k_tiff_121217_0155713

Učitati još
Zatvori