Imamo divne vijesti za ljubitelje ‘Prijatelja’ – Napokon knjiga o najdražoj seriji 90-ih

Imamo divne vijesti za ljubitelje ‘Prijatelja’ – Napokon knjiga o najdražoj seriji 90-ih

Na našim policama napokon ćemo moći imati knjigu posvećenu najvećem TV fenomenu 90-ih. Novo izdanje Rockmarka je knjiga ‘Prijatelji – Ona o seriji Friends’, autorice Kelsey Miller koja istražuje knjigu o slavnom sitcomu koji je obilježio nekoliko generacija i postao pravi fenomen nadišavši televizijske okvire.

Knjiga ‘Prijatelji – Ona o seriji Friends’ istražuje zašto je serija postala popularna i daje odgovor na još važnije pitanje – zašto je još uvijek popularna. Autorica na 180 stranica prati nastanak serije, donosi uvid u zbivanja ispred kamera, brojne anegdote iza njih, priča o pravom prijateljstvu i zajedništvu glumačke postave, analizira zašto su ‘Prijatelji’ povremeno bili problematični, te koje su sve kulturološke trendove pokrenuli i inspirirali. Kada su se 1994. Prijatelji pojavili na malim ekranima, nitko nije očekivao da će serija postati glavna uzdanica NBC-a, a kamoli globalni fenomen.

U godinama koje su uslijedile, Prijatelji su zacementirali svoje mjesto prošavši put od hita u udarnom terminu do kultnog klasika. Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se diljem svijeta; njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su – i još uvijek prate – milijuni ljudi, a slavne epizode prepričavaju se i danas, 16 godina od posljednje emitirane. O još slavnijim poštapalicama i najvažnijoj frizuri ’90-ih da ne govorimo.

 „Autorica ne samo da donosi cijelu fascinantnu pozadinu priče kako se ta popularna serija probila na male ekrane, nego i daje odgovor na pitanje koje me prati godinama: kako to da je i dalje tako popularna? Ovo nije samo knjiga o ‘Prijateljima’ – ovo je knjiga i onoj posebnoj praznini koju su Prijatelji popunili u svakodnevnom životu mnogih“, opisali su na portalu Buzzfeed.

Foto: PR, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori