Ovaj dirljivi japanski roman natjerat će vas na razmišljanje

Ovaj dirljivi japanski roman natjerat
će vas na razmišljanje

Prije-nego-što-se-kava-ohladi-_2

Koliko vam se puta dogodilo da ste nakon određenog sastanka ili rastanka, tek kasnije shvatili što ste trebali reći? I koliko puta ste poželjeli dobiti drugu priliku, a nikada ju niste dobili? Prije nego što se kava ohladi japanski je hit roman autora Toshikazua Kawaguchija upravo o propuštenim prilikama i drugim šansama, koji istražuje prastaro pitanje. Što biste promijenili da možete putovati u prošlost, još važnije, koga biste željeli susresti, možda posljednji put?

Veliki japanski hit

Funiculi Funicula je neobičan tokijski kafić koji se nalazi u maloj neuglednoj uličici i već stotinu godina poslužuje pažljivo kuhanu kavu. Ali, ovaj kafić nudi kupcima jednu jedinstvenu uslugu: priliku za putovanje u prošlost. No, pravila su stroga.

Tko god poželi putovati kroz vrijeme, mora se pridržavati pravila, inače će zauvijek ostati duh u kutu kafića. Najvažnije pravilo je da vremenski putnici moraju sjediti na točno određenim sjedalima i moraju se vratiti u sadašnjost prije nego što se kava ohladi.

prije-nego-što-se-kava-ohladi_4

Kroz roman upoznajemo ljude u četirima arhetipskim odnosima. Djevojku koja se želi suočiti s partnerom koji ju je ostavio, ženu čiji je suprug izgubio sjećanje zbog Alzheimerove bolesti, djevojku koja godinama nije razgovarala s mlađom sestrom i majku koja želi upoznati svoju kćer.

Tema ovog dirljivog romana manje je putovanje kroz vrijeme, a više priča o običnim ljudima koji griješe, o ljubavi i, ne o gubitku, već o izgubljenoj prilici da se pogreške isprave. Iako ova knjiga možda izgleda kao bajka ona nam, između ostaloga, poručuje da ništa ne odlažemo za sutra, da sve obavimo odmah i sad i da to ne traje duže nego što kavi treba da se ohladi. U protivnom ćemo dugo žaliti za propuštenim prilikama koje su nam označile život. A čarobnih kafića nema baš na svakom uglu…

Sjajna priča o ljudskim odnosima, propuštenim prilikama i vječnoj snazi ljubavi. – The Gryphon

Knjiga Prije nego što se kava ohladi u izdanju Egmontove biblioteke Puls dostupna je u svim knjižarama i na shop.egmont.hr po cijeni od 99 kn.

Prije-nego-što-se-kava-ohladi_1

Foto: Egmont

Učitati još
Zatvori