Reading corner u koji smo se zaljubili: Book influencerica Lana i njezina miljenica Ginger

Reading corner u koji smo se zaljubili: Book influencerica Lana i njezina miljenica Ginger

Journalova nova rubrika ‘Reading corner u koji smo se zaljubili’ stvorena je kako bi nas inspirirala za kreiranje vlastite book oaze u domu koja može postati naše najdraže mjesto.  Prošlog smo vam mjeseca prezentirali prvi reading corner odnosno prostor za čitanje u koji smo se zaljubili. Book oaza Ane Jembrek potpuno nas je oduševila ugođajem i estetikom, ali i mačjim društvom uz koje Ana obožava čitati. Drugačija atmosfera krasi reading corner book influencerice Lane Martinčević (Dom od knjiga), ali zato i ona dane voli provoditi u svom kutku u društvu mace Ginger koja je česti protagonist njezinog Instagrama.

Udobnost i mir na prvom mjestu

Nerijetko u svom domu pratimo određeni stil koji nam najviše leži. Ponekad je u pitanju minimalizam, a ponekad nešto sasvim suprotno. U Laninom kutku za čitanje takva pravila ne vrijede, tu su udobnost i mir najvažniji.

“Iskreno, ne znam ima li moj stil konkretno ime. Pri uređenju svog reading cornera imala sam samo dvije vodilje koje su mi bile ključne. Prvenstveno, u prostoru ne smije biti ništa što mi izaziva migrenu, dakle, bez intenzivnih boja, mirisa i slično, a drugo, prostor mora biti udoban. Tako je i nastao moj novi kutak koji nije još u potpunosti dovršen. Po povratku u Hrvatsku, planiram iznad fotelje objesiti jednu veću fotografiju umirujućih boja i postaviti rasvjetu na vrhu polica.”

Organizacija knjiga i najljepša rutina uz Ginger

Iako se o organizaciji knjiga uvijek vode polemike – neki smatraju da ih je najbolje po abecedi, neki po autoru, Lana se odlučila eksperimentirati s bojama.

“Dosad sam svoje police uvijek slagala po autoru i veličini. Na nagovor prijateljice, odlučila sam se isprobati po bojama i zasad mi se sviđa. Kao što možete vidjeti, jedna polica je prazna. To mjesto je rezervirano za Ginger koja voli provoditi vrijeme okružena knjigama. Navečer, čim vidi da sam pripremila dekicu i čaj, Ginger nestrpljivo čeka dok se ja namještam pa mi brzo uskoči u krilo. Ni sama ne znam koliko jutara smo tako dočekale. Ušuškane, čitajući.”

Foto: Dom od knjige

Učitati još
Zatvori