Reading corner u koji smo se zaljubili: Razigrani kutak naše book blogerice

Reading corner u koji smo se zaljubili:
Razigrani kutak naše book blogerice

U ovoj 2021. godini planiramo i dalje slobodno vrijeme, a posebice za hladnih dana, provesti kod kuće. Osim izvrsnih filmova i serija, znamo da nam je uvijek pri ruci i dobar roman, interesantna knjiga koja će nas opustiti i omogućiti nam prijeko potrebnu dozu eskapizma. Upravo je zato dobar trenutak da osmislite svoj reading corner koji će se savršeno uklopiti u vaš dom, a Journalova rubrika ‘Reading corner u koji smo se zaljubili’ nastavlja vam donositi odlične ideje za vlastiti knjiški kutak. Ovog smo puta zavirili u onaj Renate Grčić, autorice bloga i Instagram profila Čitateljicaa kod koje nerijetko posegnemo za preporukom.

Reading corner kao srce prostora

Njezin je kutak za čitanje pravi dokaz kako police s knjigama mogu postati centralni dio prostora i tako ga šarenilom i detaljima podići. Istovremeno je udoban i savršen za opustiti se.

“Moj reading nook i polica s knjigama nalaze se u dnevnoj sobi. Prvotna ideja bila mi je staviti police u spavaću sobu, ali srećom sam se brzo predomislila zato što su postale srce našeg doma, a pogled mi svako malo pobjegne prema polici i vrlo često su knjige tema razgovora.

Najvažnije pri odabiru polica bile su mi funkcionalnost i to da su uvijek dostupne, zato što mi svako malo ponestane prostora pa moram kupiti još. Ove sam godine za rođendan dobila i kolica koja su postala mobilna polica za knjige, a na njima su uvijek knjige koje su među posljednjima stigle pa kad trebam na brzinu izvući neki citat da su mi pri ruci.”

Poigravanje slaganjem knjiga

Nerijetko ljubitelji knjiga inzistiraju na samo jednom konceptu slaganja knjiga. Bilo da je to po boji, visini, autoru, abecedi ili žanru. Kod Renate, ipak, nema tako strogih pravila pa njezine police s vremena na vrijeme izgledaju drugačije.

“Obožavam preslagivati knjige i bez obzira na to koliko god puta ih presložila uvijek znam gdje se koja nalazi, a slažem ih prema trenutačnoj inspiraciji. Mjesto za čitanje dijelim s dva labradora, Maxom i Nerom, koji su ”pročitali” mnoge kataloge, ali knjige nikad, ali se zato uvijek ušuškaju uz mene kad čitam, i dok je Max pozer, Neru mogu na miru pofotkati tek kad spava.”

Foto: Renata Grčić

Učitati još
Zatvori