Neka vas mali kutak za čitanje hrvatske book blogerice inspirira za uređenje vlastitog

Neka vas mali kutak za čitanje hrvatske book blogerice inspirira za uređenje vlastitog

Svatko od nas ima u svom domu ono jedno mjesto koje mu služi za potpuno opuštanje. U domu većine ljubitelja knjiga, onih koji s knjigama svakodnevno rade ili ih jednostavno čitaju iz hobija – to je svakako reading corner. Prije nekoliko smo mjeseci pokrenuli rubriku Reading corner u koji smo se zaljubili u sklopu koje vam donosimo ideje za vlastito uređenje od domaćih book blogera. Možda vas inspirira upravo poredak knjiga na polici, komadi namještaja ili raspored u tom kutku, a možda vam za oko zapne i neki odličan književni naslov koji biste voljeli pročitati!

Ovog nas je puta u svoj dom i malu book oazu pustila Marija Zorić s bloga i profila S police. Njezine nam preporuke nerijetko iskoče na Facebook i Instagram feedu, a pažnju nam je privukla svakako i uređenjem svog kutka za čitanje. Otkrila nam je čime se vodila u kreiranju u svog prostora, što joj je najvažnije u prostoru u kojem čita i zašto baš tamo provodi najviše vremena!

Šarmantna mala biblioteka

“Kod mene se već na prvu vidi da knjiga imam posvuda. Od dnevnog boravka, spavaće sobe pa sve do moje male knjižnice koju sam krenula uređivati prije par tjedana. Zasada je tu samo polica preko cijeloga zida, a uskoro stiže radni stol, tepih, luster, nova fotelja i razne druge stvari koje će moju sobu pretvoriti u pravu malu oazu mira i knjiški raj.

Najviše volim čitati u „šarenoj“ fotelji koja je smještena u dnevnom boravku. Knjige su složene po izdavaču i autoru. Prije nekoliko mjeseci sam se okušala u slaganju po bojama. Malo me živciralo što onda nemam serijale na okupu i zbrka oko izdavača (profesionalna deformacija), ali to je bilo nešto najugodnije oku ikada. Sklad boja u savršenim, bijelim policama. Vjerojatno se vraćam tome uskoro, barem i na mjesec dva. Pripremiti ću živce i uživati u pogledu. Šalu na stranu, obožavam vidjeti kod kolegica kao i stranih blogera, police sortirane po bojama. Uistinu, najugodniji prizor za oči jednog knjigoljupca. 

“Priča o knjigama uz šalicu dobre kave, nikada ne dosadi!”

Na kraju dana, najbitnije mi je da nešto i pročitam. Knjige su mi velika strast i ljubav, a možete zamisliti koliko vam um i srce napuni novo štivo, kada i sam pogled na te naslove ovako ispuni čovjeka. Uistinu smatram da je svaki novi dan i prilika za čitanjem blagoslov. Cijenim i obožavam svaku knjigu koju imam. A najsretnija sam kada prijateljima dam preporuku i zainteresiram nekoga za čitanje.

Priča o knjigama uz šalicu dobre kave, nikada ne dosadi!”

Više inspiracije potražite na Instagram profilu S police!

Foto: S police

Učitati još
Zatvori