Osvojite novu knjigu Elene Ferrante i pridružite se našem prvom Journal Book Club susretu

Osvojite novu knjigu Elene Ferrante i pridružite se našem prvom Journal Book Club susretu

Svaki vam mjesec u sklopu Journal Book Cluba donosimo najnovije knjige na policama naših knjižara, nove naslove domaće i strane književnosti, recenzije knjiga i preporuke naslova koji su nam zapeli za oko. Tijekom tog smo razdoblja razgovarali s nizom interesantnih autora, ali i sve popularnijih book influencerica s kojima smo vam preporučili brojne knjige.

Vrijeme je za virtualnu book oazu uz Journal Book Club!

Sad je vrijeme da naš mali književni klub zaživi na još jednoj razini – započnimo zajedno virtualne Journal Book Club susrete u sklopu kojih ćemo s odličnim autorima i ljubiteljima knjiga raspravljati o najpopularnijim djelima koja se nude u našim knjižarama.

Svakog ćemo se mjeseca družiti na YouTubeu u razgovoru u kojem ćete moći postavljati našim gostima razna pitanja o knjizi koju ćemo tog mjeseca čitati. Čitanje je mnogima od nas, posebno u neobičnom periodu u kojem živimo, postalo pravo malo utočište i bijeg od svakodnevice. Strast prema ovoj najljepšoj aktivnosti sad možete podijeliti s nama.

Za našu prvu knjigu odabrali smo’Lažljivi život odraslih’ autorice Elene Ferrante koja je izašla u rujnu ove godine i svakako je najvažniji novitet u svijetu knjiga 2020. godine.

‘Lažljivi život odraslih’ Elene Ferrante prva je knjiga za Journal Book Club

Elena Ferrante jedna je od najvažnijih i istovremeno najmističnijih suvremenih autorica. Teme odrastanja, prijateljstva, položaja žena i ženskog identiteta u srži su njezinih priča. Tetralogija ‘Genijalna prijateljica’ pretočena je u nevjerojatno uspješnu seriju i iz svih tih razloga naš je odabir za prvi susret upravo najnovija knjiga Elene Ferrante, ‘Lažljivi život odraslih’ iz naklade Profil.

Priča novog romana smještena je u devedesete godine 20. stoljeća u Napulju. Vrti se oko mlade djevojke iz bogate obitelji koju pratimo u potrazi za misterioznom tetom koju jedva poznaje. Kako kreće u potragu za ženom koju njezini roditelji cijeli život pokušavaju zaboraviti, tako ujedno upoznaje i sasvim drugu verziju Napulja – onu radničku i industrijsku.

“Giovanna je jedinica u obitelji situiranih srednjoškolskih profesora. Djevojčica koja ulazi u pubertet i koja se mijenja, a njezino lijepo lice, barem kako misli njezin otac, postaje ružno, nalik na ono njezine tete Vittorije. Mijenja li se Giovanna doista? Pretvara li se u svoju tetu, ženu koju jedva poznaje, ali koju njezini majka i otac očito preziru? Postoji li negdje zrcalo u kojem može vidjeti kakva je doista? Giovanna traga za odgovorima u bogatom i siromašnom Napulju prelazeći nevidljive, ali teško propusne granice.”

Ako i vi želite biti dio Journal Book Cluba…

U naš prvi virtualni susret možete se i vi uključiti: osvojite odabranu knjigu i pratite nas na YouTubeu. Knjigu i pristup book clubu osvojit će 10 naših čitatelja koji će biti pozvani sudjelovati u live razgovoru o knjizi.

Igramo se na Journal.hr Facebook profilu, a sve što morate napraviti kako biste sudjelovali u ovom darivanju je sljedeće:

  1. Kliknuti like na objavu
  2. U komentaru označiti osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u Journal Book Clubu i pročitati ovu knjigu

Prijaviti se možete do četvrtka 8. listopada do podne. Dobitnike ćemo objaviti istog dana. Sretno!

Sretne dobitnice su Tena Čorić, Katarina Brkić, Julija Herceg, Maja Persić, Marina Franić Šimunić, Diana Keković, Izabel Denona, Ida Ćosić, Nives Vidas, Vida Cencic!

Knjigu i pristup book clubu osvojit će naših 10 čitatelja koji će biti pozvani sudjelovati u live razgovoru o knjizi! ??

Posted by Journal.hr on Monday, October 5, 2020

Foto: Unsplash, Pexels, Profil

Učitati još
Zatvori