Genijalnom knjigom i razgovorom u divnom društvu otvorili smo prvi Journal Book Club

Genijalnom knjigom i razgovorom u divnom društvu otvorili smo prvi Journal Book Club

Nakon nekoliko tjedana iščekivanja, jučer smo krenuli u novu lijepu priču na Journalu. Osim u novitetima na policama naših knjižara, recenzijama i književnim preporukama, odsad ćemo zajedno uživati u uzbudljivim raspravama u društvu naših gošća. Prvi smo put održali naš mali Journal Book Club, književni klub koji smo pokrenuli kako bismo razmijenili mišljenja o knjigama s našim čitateljima i uživali u razgovoru s pravim knjigoljupcima.

Za naš prvi susret odabrali smo jednu od najvažnijih knjiga 2020. godine. Večeri uoči book cluba proveli smo čitajući genijalni roman Elene Ferrante, ‘Lažljivi život odraslih’ u nakladi Profila.

Razgovor u cosy atmosferi

Kako bismo vam približili knjigu kultne autorice, prokomentirali s vama sve detalje i male fenomene o tom štivu, pridružile su nam se dvije istinske ljubiteljice knjiga. Journalova kolumnistica Ilina Cenov i book blogerica Ana Jembrek razgovarale su u našem dnevnom boravku u kojem su atmosferu upotpunile IKEA-ine mirisne svijeće iz nove kolekcije, nastale u suradnji s Benom Gorhanom, osnivačem luksuzne modne kuće Byredo, koje i vi možete pronaći u robnoj kući IKEA početkom studenog.

Ilina i Ana razmjenjivale su svoja mišljenja o Ferranetinoj najnovijoj knjizi i intrigama kojima ‘Lažljivi život odraslih’ zaista vrvi! Kao što su zaključile, Ferranteina nova knjiga svakako će na vas ostaviti trag i motat će vam se po mislima danima. Upravo smo ju zato i odabrali za prvi Journal Book Club. Radnja nas vodi u Napulj u obitelj i život mlade Giovanne i njezino postupno otkrivanje svijeta odraslih kroz upoznavanje sa svojom tajanstvenom tetom Vittorijom.

Čitatelji i sretne dobitnice knjige mogle su se uključiti u našu ugodnu kućnu atmosferu koju su zasladile nove Kraševe Domaćice s okusom medenjaka. Tijekom cijelog susreta, Ana i Ilina odgovarale su na njihova pitanja i zajednički prolazile najatraktivnije teme iz novog Profilovog izdanja. Dotaknule su se brojnih prizora iz knjige, ponekad su se slagale, ponekad ne, a Nescafe se pobrinuo za dozu kofeina s novim okusima Ivory Coast i Praline Latte zbog kojih je razgovor čitavo vrijeme bio dinamičan.

Nadamo se da ste uživali s nama u prvom Journal Book Clubu, a ako ste kojim slučajem propustili razgovor, sve možete pogledati u našem YouTube videu. Već sad pripremamo i biramo novu knjigu mjeseca kojom ćemo vas razveseliti u drugom book club susretu!

Video produkcija: Broadcast

Foto: Journal.hr

Sadržaj nastao u suradnji s:

Nescafe: https://www.nescafe.com/hr/

Učitati još
Zatvori