Knjiga “Antiaging prehrana” jučer je predstavljena u Zagrebu

Knjiga “Antiaging prehrana”
jučer je predstavljena u Zagrebu

Jučer je u Zagrebu predstavljena knjiga doktorice Lejle Kažinić Kreho, Antiaging prehrana. Tom prilikom okupljene je upoznala koliko zdrava i uravnotežena prehrana može poboljšati raspoloženje, usporiti procese starenja organizma i dovesti do bolje vitalnosti i zdravlja.

Alkalni način prehrane

Predstavljanje knjige moderirala je spisateljica i psihoterapeutkinja Milana Vlaović i kroz razgovor s doktoricom Kažinić Kreho dodatno pojednostavila i objasnila prednosti alkalnog načina prehrane koji se znanstveno potvrđuje kao izvrsna prirodna terapija protiv starenja. Također je pojasnila što kiselost stvara našem tijelu te kako liječiti bolesti alkalnom prehranom. ‘Prednost knjige je što je pisana jednostavnim i razumljivim jezikom za svakoga, a razotkriva i mnoge manje poznate činjenice o kvalitetnoj i uravnoteženoj prehrani. I sama sam pobornica zdrave prehrane koju smatram vrlo korisnom za stanje općeg zadovoljstva duha i tijela’ rekla je Milana Vlaović.

Kult mladosti

‘Današnje društvo bazira se na kultu mladosti, da ne kažem da smo postali opsjednuti mladošću. To i nije loše dok god prirodnim putem utječemo na proces starenja. U knjizi sam objedinila svoja znanja i prezentirala čitateljima na jednostavan i pitak način. Željela sam da informacije o Antiaging prehrani dođu do što većeg broja ljudi jer pored praktičnih razloga poput mladolikog izgleda, ovakvim načinom prehrane možete uistinu utjecati na svoje zdravlje i osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti. Uvijek istaknem da je hrana naša najintimnija veza s vanjskim svijetom i upravo je ono sredstvo kojim oblikujemo naše unutarnje zdravlje i naš vanjski iz gled’ izjavila je doktorica Lejla Kažinić Kreho.

Doktorica Lejla Kažinić Kreho magistrica je nutricionizma, dugogodišnja je članica Britanskog nutricionističkog društva. Studirala je na prestižnim sveučilištima u Velikoj Britaniji – Kraljevu koledžu, potom na Londonskom sveučilištu te institute Dunn Sveučilišta u Cambridgeu, a ujedno je i utemeljiteljica alkalnog načina prehrane u Hrvatskoj i najveći ambasador takve vrste prehrane.

Knjiga donosi 30 recepata

Knjiga pored praktičnih i teoretskih znanja donosi i 30 recepata za sedmodnevni alkalni antiaging dijetetski program po danima, 15 recepata za savršen i mladolik ten, kosu, mladenačku cirkulaciju te prijedloge za prehranu kojom ćete pobijediti stres, riješiti se hiperpigmentacije, akni i sličnog.

‘Drago mi je da je doktorica uspjela približiti knjigu i nama koji nismo vezani uz medicinu i nutricionizam. Knjiga je jednostavna, a recepti se mogu lako pripremiti i ne iziskuju puno vremena, znanja ili novaca. Uistinu, ovo je knjiga koja je trebala svima koji se brinu za svoje zdravlje’ istaknula je Ana Marija Žužul ispred Školske knjige.

Vrijeme je da se uoči ljeta posvetimo svom zdravlju i kvalitetnu prehranu uvrstimo na svoje jelovnike. Vrijeme je za knjigu Antiaging prehrana.

Alis Marić i Lejla Kažinić Kreho

Ana Marija Žužul

Ana Mikulec, Marko Martinković i Ana Marija Žužul

Ante Burazin

Asja Petersen

Ivana Antunović Jović

Izabela Vrtar i Lejla Kažinić Kreho

Josip Tešija i Lejla Kažinić Kreho

Kristina Bangoura

Kristina Bralo i Lejla Kažinić Kreho

Lejla Kažinić Kreho i Suzana Ličina

Lejla Kažinić Kreho i Valent Sinković

Lejla Kažinić Kreho sa suprugom i sinom

Mario Miše s prijateljem

Martina Žužul, Ana Mikulec i Ana Marija Žužul

Milana Vlaović

Olja Vori

Olja Vori i Issa Bulaja

Rita Rumora

Tihana Harapin Zalepugin

Valent i Antonela Sinković

Valentina Čajo i Lada Mitrašinović

Foto: Karla Jurić

Učitati još
Zatvori