Knjige su prava last-minute ideja za Valentinovo, a još traju super akcije na kojima ih možete kupiti

Knjige su prava last-minute ideja za Valentinovo, a još traju super akcije na kojima ih možete kupiti

Tijekom posljednjih smo vam nekoliko dana donijeli zaista pregršt ideja za Valentinovo. Od preporuka što kupiti svom partneru ili partnerici do prijedloga gdje izaći i što raditi 14. veljače u gradu. Međutim, ako vam niti jedna od ideja za poklon nije ‘sjela’ imamo jednu s kojom je zaista teško pogriješiti, posebice ako darujete bookworma; knjiga!

Popusti na knjige za Valentinovo 2022.

Knjige su univerzalan poklon, zapravo klasik, koji vrlo lako možete prilagoditi ukusu i interesima osobe koju darujete, a ostaje trajna uspomena, posebice uz posvetu koja će joj dati dodatan personalizirani touch. Posljednjih nekoliko godina naše knjižare i nakladnici za svaki specijalni period godine nude tematske popuste i akcijske ponude. Nekoliko ih se ove godine angažiralo povodom Valentinovog pa tako nude knjige na akciji koje možete nabaviti i u njihovim web shopovima ili pak u knjižarama u kojima se prodaju.

U nastavku vam donosimo pojedine nakladnike koji nude popust na svoja izdanja, a iz ponude svakog donosimo i preporuku.

Hena com

Elif-Shafak-Otok-nestalih-stabala

Hena com nudi jedinstvenu akciju Širite ljubav knjigama koja vrijedi samo za knjige velike autorice Elif Shafak. Trenutno su sve njezine knjige u ponudi Hene snižene 15 posto, a akcija traje do 15. veljače. Kako sami navode: “angažirana proza koja mijenja svijet i promiče boljitak svih ranjivih skupina. U svakom od njezinih odličnih romana ljubav pomiče granice i čini svijet boljim mjestom.” Najnoviji roman Elif Shafak prezentirali smo vam u Journal Book Clubu u kolovozu prošle godine, a ta raskošna priča upravo je naša preporuka iz ove ponude.

V.B.Z.

U V.B.Z-u su pripremili akciju Knjige u koje ćete se zaljubiti u sklopu koje možete pronaći knjige na popustima i do 60 posto. Akcija traje do kraja veljače, a naglasak je na ljubavnim klasicima i naslovima publicistike koji obrađuju temu ljubavi i međuljudskih odnosa. V.B.Z nudi i izdanja drugih izdavača, a naš je odabir iz njihove naklade svakako klasik Ljubav u doba kolere slavnog Gabriela Garcije Marquez ako želite obogatiti svoju biblioteku klasika svjetske književnosti. Međutim, u ponudi smo, primjerice, pronašli knjigu aktualne autorice Dolly Alderton Sve što znam o ljubavi koja kroz vlastito iskustvo na pitak način komentira odnose i ljubavne veze smještene u današnjicu.

Mozaik knjiga

Mozaik također ima valentinovsku akciju u sklopu koje u njihovom web shopu možemo nabaviti knjige na popustu od 20 posto, a potrebno je samo iskoristiti kod LOVE kreiran posebno za ovu priliku. Ponuda vrijedi do 14. veljače, ali odnosi se samo na izdanja iz Mozaikove naklade i ne zbraja se s drugim popustima koje Mozaik trenutno nudi. Ako ste ljubitelji obiteljskih drama s dozom napetosti, naš je prijedlog roman Lise Jewell Obitelj s gornjeg kata koji je oduševio svjetsku publiku.

Fraktura

Fraktura je u svojoj knjižari pripremila Frakturin ljubavni izlog, domišljatu akciju u sklopu koje donosi 25 knjiga koje na jedinstven način slave ili daju britak komentar na ljubavne odnose. Knjige redom sjajnih pisaca čekaju nas u web knjižari i Knjižari Fraktura sve do 28. veljače, a popusti idu i do 50 posto. Uvijek bismo vam preporučili posljednji roman Sally Rooney Divni svijete, gdje si, a nedavno je izašla i knjiga Želim popularnog autora Jorgea Bucayja poznatog po svom vrsnom i specifičnom pogledu na ljubav i život generalno.

Planetopija

Planetopija nema sniženje dedicirano samo Valentinovu, ali zato ima akciju koja traje tijekom cijele veljače! Sniženje se odnosi na izdanja Planetopije, Stilusa i Koncept izdavaštva, a traje do 28. veljače i za sve načine plaćanja. Ovo je idealan odabir ako osobu koju darujete (ili pak vas) interesiraju knjige iz žanra self-helpa, ali trenutno na akciji ima i vrijednih naslova iz beletristike. Tu je, primjerice, roman Georgije Hunter Mi koji smo preživjeli. Donosi sagu o tri generacije obitelji koja pokušava živjeti normalan život unatoč tome što ih povijesne prilike žele izbrisati.

Školska knjiga

Školska knjiga pridružila se trendu valentinovskih književnih akcija i pripremila jednu pod nazivom Pokaži ljubav knjigom. Do 15. veljače pojedine su knjige snižene i do 60 posto, a u ponudi se nalaze hvaljeni autori kao što je, recimo, Margaret Atwood s knjigom Svjedočanstva. Također, ovo je dobra prilika za razveseliti fanove G.R.R. Martina i Tolkiena jer su trenutno sniženi veliki setovi njihovih knjiga ili stand alone izdanja. Martinov komplet od pet knjiga snižen je 200 kuna, a Tolkienove su knjige značajno snižene po pojedinačnom naslovu.

Foto: Pexels, V.B.Z, Mozaik, Fraktura, Školska knjiga, Planetopija

Učitati još
Zatvori