Izdvojili smo najljepšu poeziju Rupi Kaur koja će nas ohrabriti i inspirirati u ovim vremenima

Izdvojili smo najljepšu poeziju Rupi Kaur koja će nas ohrabriti i inspirirati u ovim vremenima

Brojni njezinu poeziju ne smatraju ‘pravom’ i ozbiljnom. Presuditi tu je nemoguće, a pogotovo s obzirom da Rupi Kaur inspirira milijune svojih pratitelja i u ovakvim vremenima kad se najviše oslanjamo na umjetnost redovito objavljuje svoje radove.

Mlada autorica, prozvana i autoricom desetljeća, piše jednostavnim jezikom kratku poeziju na koju je teško ostati imun. Njezini su stihovi upečatljivi, često popraćeni ilustracijama i sve to u kombinaciji čini jako ‘instagramski’ nastrojen proizvod koji je obilježio prošlo desetljeće. Štogod mislili o Rupi Kaur i njezinoj poeziji činjenica je da je izuzetno relateable pa se tako  često dotiče tema ranjivosti, autentičnosti i nade i tako mnoge smiruje, tješi i razumije.

Svoju je instapoeziju upakirala u dvije zbirke; Sunce i njeni cvjetovi i Med i mlijeko, a obje su ‘eksplodirale’ u popularnosti, ali prodaji. Kaurine zbirke prodale su se u više od 2 i pol milijuna primjeraka.

Trenutačna situacija u kojoj smo se našli traži upravo nešto poput njezine poezije. Nešto što će nas smiriti, oraspoložiti i podsjetiti da nismo sami u ovim pomalo kaotičnim danima. Izdvojili smo najbolje ohrabrujuće stihove Rupi Kaur.


Foto: Instagram/Rupi Kaur

Učitati još
Zatvori