Pero Kvesić ima novu knjigu koju ćete odmah htjeti pročitati

Pero Kvesić ima novu knjigu koju ćete
odmah htjeti pročitati

fabiola-penalba-620734-unsplash

Prije dva dana, 3. svibnja, u Zagrebu je održano predstavljanje nove knjige Pere Kvesića – Čovjek-vadičep sreće Ženu-ribu. Pero Kvesić dobro je znano, a i cijenjeno ime, hrvatske književne i novinarske scene ili kako je Andrija Škare istaknuo na predstavljanju knjige: Kvesić je kultna figura hrvatske književnosti, dobro poznat i kao novinar i kao pisac i kao urednik, inovator u polju književnosti i novinarstva, i jedna od onih osoba koju nije potrebno posebno predstavljati.

Pero Kvesić: Čovjek-vadičep sreće Ženu-ribu

To je više nego dovoljno da posegnete za bilo kojim njegovim štivom. Prošle godine, početkom veljače 2017., jako nas je obradovao revival knjige Uvod u Peru K. koje kao da je nagoviještalo nešto novo od ovog odličnog pisca. Upravo nam je uzbuđenje bilo time još i veće kada je ova knjiga ugledala svjetlo dana. Tko prati Peru Kvesića zna za njegov iznimno zabavan, duhovit, interesantan, no i ozbiljan blog, a oni koji ne znaju – samo vas klik mišem dijeli od njega.

Pero Kvesić

I kada se prije više od desetljeća, točnije 2005. godine Pero Kvesić odlučio na eksperiment i svoje zapise počeo objavljivati na blogu, vjerojatno nije ni sanjao da će njegov Čovjek-vadičep i Žena-riba napraviti puni krug i svoje putovanje završiti među koricama.

Duhovit, bridak i ironičan bez obzira na to što i o kome pisao – a on se u svojem dugogodišnjem spisateljskom i novinarskom radu uistinu okušao u raznim formama za raznovrsnu publiku – nema dvojbe da se izvrsno snašao i u tome novome mediju koji je među prvima prepoznao kao platformu budućnosti. Njegovi su zapisi sjajna kronika duha vremena, i kad piše o seksu i kad piše o politici.

Knjige cover

Nakon više od milijun posjetitelja i dvije tisuće postova Čovjek-vadičep i Žena-riba zaslužili su da ih se s internetskih bespuća i ukoriči. Ovo je stoga prava literarna poslastica, ne samo za njegove stare poklonike, već i za one koji će zahvaljujući ovoj knjizi to postati.

Sretnica ili sretnik može upravo knjigu Čovjek-vadičep sreće Ženu-ribu osvojiti pošalje li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila Čovjek-vadičep sreće Ženu-ribu, do 11. svibnja kada ćemo objaviti sretnog dobitnika ili dobitnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Ani Horvat!

Foto: Fraktura, Patrick Tomasso on UnsplashFabiola Peñalba on Unsplash

Učitati još
Zatvori