Izdavači knjiga sada imaju genijalne akcije; već smo pronašli književne favorite

Izdavači knjiga sada imaju genijalne akcije; već smo pronašli književne favorite

Nedavno je na društvenim mrežama osvanula poruka koja nas je sve osvijestila: zamislite trenutačnu izolaciju u kojoj se nalazimo bez umjetnosti, filmova, glazbe i knjiga. Stvari koje su nam prije nekoliko tjedana stalno bile na čekanju, sad nas spašavaju. Mnogi od nas su već sad pročitali knjige koje su bile na tom popisu, a nismo u mogućnosti jednostavno ušetati u knjižaru i nabaviti druge.

U toj su se situaciji brojne naše knjižare vrlo brzo snašle i njihovi su webshopovi najbolja opcija. Izdvojili smo od kojih izdavača sada možete naručiti knjige i na koje naslove u njihovoj nakladi posebno obratiti pažnju.

Hoću knjigu

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo je veliku akciju pod nazivom Knjigom protiv korone. U njihovom webshopu nalaze se naslovi raznih izdavača, a knjige se prodaju po akcijskim cijenama. Sada je najbolje vrijeme da nadoknadite hit štiva koja niste nikad stigli poput Ciganin, ali najljepši, U potrazi za Gobi, Kradljivica knjiga i Male žene, a u ponudi imaju i brojne naslove za djecu. Interesantno je da akcija ima i drugu dimenziju na Facebooku koja će oduševiti ljubitelje književnosti. Svakoga dana u 19 sati na Facebook stranici Hoću knjigu jedan će domaći autor čitati isječak iz najdraže knjige, a u akciji sudjeluju imena poput Kristiana Novaka, Brune i Maje Šimleše, Davora Špišića i ostalih popularnih autora.

Fraktura

Marija Laća

Fraktura u svojoj web ponudi trenutno ima brojne naslove stranih, ali posebno i domaćih autora. Protiv pandemije se bore besplatnom dostavom knjiga, a ta akcija traje još vrlo kratko ili do isteka zaliha. Webshop će normalno raditi i nakon toga, a prisjetimo se Fraktura je nedavno povodom festivala Feminizam je za sve objavila čak šest zbirki eseja autorica i osnivačica feminističkog portala Muf. Otkačene autorice bez dlake na jeziku se dotiču brojnih pitanja vezanih uz položaj, bilo kroz prizmu svakodnevice ili pop kulture. S njima smo i mi nedavno razgovarali, a razbile su nam mnogobrojne iluzije koje danas postoje o feminizmu.

VBZ

Brojne naslove možete pronaći na webshopu VBZ-a. Pokrenuli su vlastitu kampanju (P)ostanimo zdravi, čitajmo knjige i u sklopu iste nude besplatnu poštarinu na iznosa veće od 150 kuna. Njihovu ponudu čini i beletristika i non-fiction pa se lako i unutar obitelji možete dogovoriti i dobiti besplatnu poštarinu. Naš je favorit klasik Buddha iz predgrađa autora Hanifa Kureishija, tu je roman best-selling autorice Zadie Smith Vrijeme je za swing, a mnogi će od nas naručiti Emmu kultne Jane Austen.

Naklada Ljevak

Online knjižara naklada Ljevak do 31. ožujka nudi besplatnu poštarinu na narudžbe, ali i nakon toga vrijede brojne akcije koje su kreirali. Iz njihove Super ponude trenutno možete naručiti knjige koje su od 10 do 70 posto jeftinije nego inače. Složili su i nekoliko lista po preferencijama čitatelja, primjerice Knjige o kojima se priča ili Preporuke publicistika. Nama je za oko posebno zapela knjiga Zanimljivi život Euridice Gusmao autorice Marthe Batalhe koja govori o dvjema netipičnim ženama u strogom brazilskom društvu. Tu je i naslov Slon nestaje slavnog suvremenog autora Harukija Murakamija.

Profil

Iz Profila svakodnevno objavljuju interesantan sadržaj na Facebook stranici, a tamo možete pratiti i najatraktivnije naslove i ponude. Započeli su proljetnu superakciju u kojoj nude knjige popularne knjige po manjoj cijeni, a uz to i besplatnu dostavu za narudžbe iznad 100 kuna. Kao i brojne druge dostave, Profil je obavijestio da dostavljači ne ulaze u zatvorene prostore, paket se može preuzeti beskontaktno, a plaća se online. Za ljubitelje Elene Ferrante ovo su divne vijesti jer je u ponudi čak šest njezinih naslova po nižoj cijeni. Tu su i brojni ljubavni romani Cecilije Ahern i Nore Roberts, ali i veliki izbor kriminalističkih i napetih romana.

Hena com

Jedna od mnogima najdražih izdavačkih kuća koja uvijek ima atraktivne i ‘malo drugačije’ naslove također je prilagodila svoju ponudu u webshopu. Sve knjige kuće Hena com sad su jeftinije pa čak i najnoviji naslovi. Poštarina je besplatna iznad 200 kuna, a nama su pažnju privukle tri prekrasne knjige. Svakako je trenutno najpopularnija divna priča Molim te, pazi na mamu južnokorejske autorice Kyung-sook Shin koja preispituje međuljudske odnose, a posebno one obiteljske. Tu je i Hana istaknute autorice Alene Mornštajnove koja se temelji na stvarnim događajima između 1933. i 1963. godine.

Znanje

Znanje već ima odličan webshop, a u sklopu svoje Antikorona web akcije ponudili su popuste do 25 posto na knjige u njihovoj nakladi nakladi Vorto Palabra te na naslove drugih odabranih nakladnika. Također, poštarina se ne naplaćuje na iznose već od 150 kuna. Za ljubitelje Stephen Kinga tu je njegov hit Uljez, naslov po kojem je snimljena trenutno popularna serija na HBO-u. Iz ponude se ističe i roman Stacey Halls, Famillijari koji portretira mladu djevojku u 15. stoljeću i intrige te optužbe o vješticama.

Antikvarijat Studio

Ako ste ljubitelji bisera na koje naiđete u antikvarijatima, onda u tome i dalje možete uživati – online. Antikvarijat Studio nudi u svom webshopu djela iz raznih područja – od lijepe književnosti preko umjetnosti pa do knjiga o prirodnim znanostima, medicini ili kartografiji. Na svojoj službenoj stranici objavili su vijest o 20 posto popusta na sve narudžbe u njihovoj Internet knjižari.

Mozaik knjiga

U ponudi Mozaik knjige postoji nešto za svakoga, trenutno njihova online knjižara ima više od 500 naslova. Brojni su naslovi sniženi, a tu je i čitav niz knjiga za djecu uz koje će klinci na malo drugačiji način ispuniti slobodno vrijeme. Poštarina je besplatna za sve narudžbe iznad 150 kuna, a Iz njihove ponude u sferi psihologije posebno se ističe ICHIGO-ICHIE – japansko umijeće življenja u trenutku. Knjiga koja je to koja je odmah postala hit u svijetu, a otkriva nam svijet svjesnosti i kreativnosti.

Foto: Pexels, Marija Laća, Facebook, Press

Učitati još
Zatvori