Nove knjige koje ćemo ovog ljeta čitati na plaži

Nove knjige koje ćemo ovog ljeta
čitati na plaži

@matildadjerf

Ljubitelji knjiga znaju da je ljeto idealno vrijeme za prepustiti se uzbudljivom svijetu knjiga koji u isto vrijeme zabavlja i opušta. Ima li boljeg načina za provesti godišnji odmor od udobne ležljake, osunčane plaže s najplavetnijim pogledom na daljine i knjige koja briše sav stres i običnost svakodnevice.

Od fikcija do ljubića, važno je samo da je knjiga pitka i da se čita u jednom dahu.

Stoga smo istraživajući, došli do romana novijeg datuma koji će se skladno uklopiti u sliku ljeta. Što ćemo ponijeti sa sobom na plažu, kada nam ljeto napokon i dođe, donosimo u nastavku.

@rosielondoner

The Bride Test

Khai Diep nema osjećaja. Ipak, osjeća iritaciju kad ljudi premještaju njegove stvari ili pak zadovoljstvo kada je riječ o knjigama, ali snažne emocije poput bijesa ili ljubavi nije osjetio. Misli da je neispravan. Njegova obitelj bolje zna da njegov autizam znači da on samo drugačije obrađuje emocije. Kada nepokolebljivo izbjegava odnose, njegova majka uzima stvari u svoje ruke i vraća se u Vijetnam kako bi za njega pronašla savršenu nevjestu.

City of Girls

Radnja se zbiva u ljeto 1940. Devetnaestogodišnja Vivian Morris stiže u New York sa svojim kovčegom i šivaćim strojem jer je doslovno prognana od strane svojih roditelja koji su očajni.

Uskoro pronalazi plaćeno zaposlenje kao krojačica u Lily Playhouseu, u šarmantnom, ali ne baš omiljenom kazalištu Manhattan revue. Tamo, Vivian brzo počne pretvarati ostatke materijala i šljokice u kreacije za božice.

Prognanstvo u New Yorku uopće nije izgnanstvo: ovdje u ovom čudnom i živom gradu djevojaka, Vivian i njezine prijateljice znaju kako živjeti punim plućima.

A kada legendarna engleska glumica Edna Watson dođe kod Lily da glumi u najambicioznijem showu tvrtke ikad, Vivian je očarana magijom koja slijedi nakon nje. No, postoje teške lekcije koje treba naučiti i greške koje se mogu žaliti.

Vivian shvaća da mora živjeti život koji želi i mnogo raditi kako bi uspjela. Ona je slobodna postati ono što ona uistinu jest. I tako Vivian izlaže svoju priču, i onu žena oko nje, žena koje su živjele onako kakve doista jesu, u vremenu koje ih nikad nije moglo u potpunosti pratiti.

Mrs. Everything

Proslavljena autorica romana Who do you love i In her shoes, vratila se s još jednim ljetnim štivom koje će sate na plaži učiniti još boljima.

Vraćamo se u pedesete godine prošlog stoljeća, prateći živote dviju sestara. Pokušavaju proći kroz svijet koji se stalno mijenja oko njih, a poput Weinerovih drugih romana, ovaj je jednostavno divan.

Recursion

Što ako ste počeli imati sjećanja na trenutke koji se zapravo nisu dogodili? Blake Crouch istražuje to u svom romanu o bolesti nazvanoj “Sindrom lažnog pamćenja”, koju istražuje protagonist Barry Sutton. Stvarnost je još više iskrivljena kada otkrije da neuroznanstvenik radi na nečemu što će ljudima omogućiti da se prisjete i preoblikuju svoja sjećanja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori