Stiže nam nova knjiga Sally Rooney!

Stiže nam nova knjiga Sally Rooney!

Knjige autorice Sally Rooney nebrojeno su se puta našle u našim književnim preporukama kao neki od najboljih naslova koje smo čitali. Dosad smo vam pisali o genijalnim romanima ‘Conversations With Friends’ i ‘Normal People’, a dostupne su i kratke priče. Njezin stil i ton pisanja, teme koje obrađuje na samo njoj svojstven način i pogled specifične generacije na današnjicu, etiketirali su je kao jednu od najboljih novih autorica.

Upravo zato oduševljenja zbog vijesti da irska spisateljica priprema novu knjigu – ne manjka!

Nova knjiga Sally Rooney: Beautiful World, Where Are You

Knjigu će izdati izdavačka kuća Farrar, Straus and Giroux, a službeno izlazi u rujnu ove godine. Radnja je potpuno Rooney svijet i smještena je, kao i dosadašnje njezine knjige, u Dublin. Vrti se oko četiri glavna lika; spisateljice Alice, njezine najbolje prijateljice Eileen te njihovih ljubavnih simpatije Felixa i Simona, dok pokušavaju balansirati ljubavlju, poslom i identitetima u današnjici. Knjiga bi trebala biti prožeta i temama svojstvenim današnjim generacijama, primjerice, nesigurnostima oko budućnosti i političke realnosti koju žive.

Rooney se još jednom vraća svojem području – kompleksnim likovima i njihovim još kompleksnijim međuljudskim odnosima u Irskoj prožetoj kapitalizmom.

Potvrđeno je i da nova knjiga Sally Rooney nije jedina koju će izdati u skorije vrijeme. Autorica je potpisala ugovor za dva romana! Detalji druge knjige još nisu poznati, ali ovo je svakako prva vijest koja je obilježila književni svijet 2021. godine.

Foto: Profimedia.hr, Instagram

Učitati još
Zatvori