Najzabavnije knjige koje ćete čitati ove godine

Najzabavnije knjige koje ćete
čitati ove godine

Knjige cover

Knjige zbog kojih ćete se smijati na glas

Nakon što smo prošli sve žanrove i složili liste knjiga koje moramo pročitati u 2018., ostao nam je još popis onih knjiga koje uvijek trebamo, berem jednu u mjesec, dva, pročitati. A to su one koje nas zabavljaju i koje nas potiču na smijeh na glas. I to bez obzira na žanr. Donosimo vam sedam prijedloga – od trilera, krimića, eseja, dnevničkih zapisa pa do fantastičnih romana, a svima je zajednički humor, oštroumnost i onaj najbitniji faktor – izazivanje smijeha na glas.

Hardcore Twenty-Four, Janet Evanovich

Janet Evanovich spisateljica je s #1 New York Times bestsellerom i predviđamo jednaki uspjeh njegovom nastavku. Radi se o trileru s komičnim elementima koji prati priču oko Stephanie Plum, bounty hunterice u New Jerseyu… Osim neriješenih ubojstava ono što čini ovu knjigu jako zabavnom jesu detalji iz njezinog privatnog života – povratak Diesela, fatalnog muškarca u njezinom životu. Roman kao da je kombinacija priča Sex i grada te Odjela za umorstva, a koji će vas jako dobro nasmijati.

Hardcore Twenty-Four

Young Jane Young, Gabrielle Zevin

Young Jane Young pametan je i istovremeno ozbiljan i zabavan roman. Gabrielle Zevin u ovoj knjizi prikazuje razne žene i živote koje žive. Od mlade ambiciozne stažistice, majke koja pokušava svoju kćer navoditi kroz svijet muške dominacije pa da mladih žena koje uviđaju koja sve ograničenja njihovo rodno određenje donosi. Zevin na jednako ozbiljan, no i zabavan način prikazuje dvostruke standarde života, posebno naglašene u ovom, sadašnjem trenutku.

Young Jane Young

Confessions of a Domestic Failure, Bunmi Laditan

Knjiga donosi priču o Ashley je postala majka i kako se snalazi u toj ulozi, ispričano na britak, brz i jako duhovit način čitat ćemo u ovom romanu. Ashleyina priča podsjeća čitatelje, posebno čitateljice da biti majka ne znači morati biti savršena. Ako ste voljeli Bridget Jones, onda je ovo roman za vas.

Confessions of a Domestic Failure

Rich People Problems, Kevin Kwan

Ovo je posljednja knjiga trilogije Crazy Rich Asians, no možete ju čitati samu za sebe. Radi se o vrtlogu kompliciranih karaktera koji svi žele jednu stvar – nasljedstvo od svoje umiruće bake. Priča donosi skandal za skandalom koji će vas nasmijati do suza… A kada dođete do posljednje stranice bit će vam žao što je priča gotova.

Rich People Problems

Less, Andrew Sean Greer

Fantastično smiješna priča o propalom piscu koji će upravo napuniti pedeset godina i koji je pozvan na vjenčanje bivšeg dečka pritom žonglirajući još nekoliko društvenih događaja koja bi najradije izbjegao. Kada apsolutno sve krene po krivu dobit ćemo urnebesnu priču, a možda i upalu trbušnih mišića…

Less, Andrew Sean Greer

Would Everybody Please Stop?, Jenny Allen

Jenny Allen već je proglašena jednom od najzabavnijih spisateljica u SAD-u. Ova knjiga njezinih eseja lako se može pretočiti u jedan poduži ili više stand up nastupa koji s filozofskim pristupom publiku dovodi do suza. Razmišljanja o životu žene u srednjim godinama, koja ima dovoljno iskustva, uspjeha i neuspjeha i koja sa zdravim odmakom sve svoje priče, promišljanja i naučeno o životu može ispričati s dozom pouke, no i mnogo, mnogo humora.

Would Everybody Please Stop Jenny Allen

One Day We’ll All Be Dead and None of This Will Matter, Scaachi Koul

Oštar humor u službi pričanja zastrašujućih trenutaka života ponekad je upravo ono što vam treba. Koul je od najranije dobi naučila što ju plaši, smeta, čini nezadovoljnom i da zapravo sve, ali ama baš sve može biti uzrok očaja. No, njezina knjiga će vam pokazati kako se nositi sa svim negativnostima modernog života, a i kako zapravo sve i nije tako crno… I pritom ćete se dobro nasmijati.

One Day We’ll All Be Dead and None of This Will Matter Scaachi Koul

Foto: Unsplash, Screenshot

Učitati još
Zatvori