Goodreads je već objavio listu hit knjiga za ovu jesen za kojima će svi poludjeti

Goodreads je već objavio listu hit knjiga za ovu jesen za kojima će svi poludjeti

Polako ostavljamo plažu, more i bazene kao kulise za čitanje i selimo se natrag u rutinu čitanja u omiljenom nam kutku kod kuće. Bliži nam se jesenska atmosfera koja ima nešto u sebi što ju čini idealnom za uroniti u nove knjige. A takvih nam rujan i listopad donose pregršt. Izbarite jednu od knjiga koje popularni Goodreads već najavljuje kao najveće hitove jeseni.

Anxious People, Frederik Backman

Na našoj je književnoj wish listi novo izdanje romana ‘Anxious People’ Frederika Backmana i predstavlja nam potpuno suludu crnu komediju. Backman nas upoznaje s događanjima koja su uslijedila zbog zločina koji se nikad nije ni dogodio. Pljačkaš upada u apartman koji trenutno razgledava nekoliko ljudi i odluči ih sve držati kao taoce. No, kako pritisak raste sa svih strana, nitko ne očekuje da pljačkaš i nekoliko stranaca, koji se međusobno ne poznaju, imaju toliko zajedničkog. Dok policija smišlja plan kako spasiti ljude, zločincu je jedno na umu; je li strašnije predati se policiji ili ostati zatočen s ovakvom grupom nemogućih ljudi?

Transcendent Kingdom, Yaa Gyasi

Nakon bestsellera ‘Homegoing’, Yaa Gyasi predstavlja jednako upečatljiv nastavak. ‘Transcendent Kingdom’ u centar radnje stavlja obitelj u Alabami i Gifty, studenticu neuroznanosti koja je opsjednuta istraživanjem ponašanja kod miševa i pojave depresije ili ovisnosti. Gifty želi otkriti znanost za svu patnju koja ju okružuje; njezin se nadareni brat predozirao, a majka joj je suicidalna. U tom opsesivnom istraživanju Gyasi nas suočava s temama tugovanja, vjere, znanosti i ljubavi.

Grown, Tiffany D. Jackson

Goodreads je na popis uključio roman ‘Grown’ autorice Tiffany D. Jackson koji će službeno biti dostupan od 7. rujna. Prati Enchanted Jones, pjevačicu u usponu koja se, osim s karijerom, bori i obiteljskim problemima. Sve se promijeni kad uhvati pažnju legendarnog glazbenika Koreyja Fieldsa koji ju uvlači u svoj luksuzni život. No, radnja se komplicira u nedogled kad Koreyja pronađu mrtvog, a Enchanted se budi s krvlju na rukama i bez sjećanja na prošlu noć.

Memorial, Bryan Washington

Ako, baš kao mi, ne možete odoljeti kombinaciji komedije i drame onda ćete se ‘nakačiti’ na roman ‘Memorial’ Bryana Washingtona. Knjiga nas uvodi u priču o Bensonu i Mikeu, mladim muškarcima koji zajedno žive u Houstonu i godinama su u sretnoj vezi. No, kad Mike hitno mora otputovati kako bi se oprostio od oca koji umire, Benson ostaje zaglavljen s novom cimericom – Mikovom majkom.

Leave The World Behind, Rumaan Alam

Novi napeti triler Rumaan Alam upoznaje nas s dvije obitelji koje se međusobno ne poznaju, a prisiljene su zajedno provesti vikend. Bračni par, Amanda i Clay, odlaze na odmor kako bi se zajedno sa sinom i kćeri odmorili od života u New Yorku. Raspakirali su se u luksuznoj, prekrasnoj kući kad im je na vrata iznenada pokucao stariji par – kuća je njihova, a oni su u panici. Nestalo je struje u čitavom gradu i bez televizije ili mobitela teško je znati kome vjerovati. Trebaju li Amanda i Clay vjerovati? Što se dogodilo u New Yorku i je li ova fantastična kuća uopće sigurna?

Plain Bad Heroines, Emily M. Danforth

Jesenska atmosfera idealna je za čitanje gotičkih priča, a jedna takva izlazi u listopadu. Istovremeno je u pitanju zabavna horor komedija koja počinje 1902. godine u neobičnoj školi za djevojke u kojoj dvije prijateljice osnivaju klub potaknute obožavanjem spisateljice Mary MacLan, autorice skandaloznog memoara. Njoj u čast započinju ‘The Plain Bad Heroine Society’ zbog kojeg se sastaju na specifičnom mjestu gdje i umiru. Njihova su tijela kasnije pronađena zajedno s primjerkom memoara, a to je samo početak neobičnih događanja u toj instituciji.

Keep Moving: Notes on Loss, Creativity, and Change, Maggie Smith

Non-fiction također zauzima dobar dio Goodreadsove liste, a nama je posebno za oko zapela knjiga Maggie Smith. U pitanju je interesantan self-help koncept jer Smith prikuplja citate, eseje i pjesme kojima opisuje nove početke i životnu transformaciju nakon teškog perioda. Oslanja se pritom na razne filozofije, poput popularne kintsugi teorije.

Cijelu listu pregledajte na Goodreadsu, a najbolje knjige koje stižu u naše knjižare pronađite ovdje.

Foto: Amazon

Učitati još
Zatvori