Ovih dana svi putevi vode u Pulu – u tijeku je Festival Monte Librić
Ovih dana svi putevi vode u Pulu – u tijeku je Festival Monte Librić

Ovih dana svi putevi vode u Pulu – u
tijeku je Festival Monte Librić

Početkom tjedna krenuo je 15. po redu Festival dječje knjige Monte Librić koji se održava u Puli. Ceremoniju otvorenja vodili su Ježurka Ježić i lisica Mica, životinjski likovi iz poznate slikovnice Branka Ćopića, uvevši tako u ovogodišnju festivalsku temu Librić Zoo park koja je posvećena upravo životinjama – glavnim junacima brojnih priča za djecu. Ježa i liju upriličili su glumci Mario Kovač i Petra Težak zagrebačkog kazališta Tvornice lutaka, a prema scenariju i režiji Petre Radin i Marija Kovača.

Brojne kreativne radionice

Monte Librić je na svom jubilarnom izdanju ugostio brojne pisce i spisateljice, a promovira najnoviju produkciju hrvatske dječje književnosti. Tu su i brojne literarne radionice, kazališne predstave, projekcije filmova i najveći sajam knjiga za djecu. Festival možete posjetiti do ove nedjelje, 12. lipnja. Monte Librić ove godine obilježava i bogat radionički program. Radionice vode studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, ilustrator Dominik Vuković i psihologinje Sandra Župarić, Lea Dogan i Dajana Čopec.

Più che una storia, tradicionalan talijanski program, ponovno je iznikao iz partnersko-kreativne suradnje sa Zajednicom Talijana Pula i nadovezuje se na temu Librić Zoo parka. Uz promocije talijanskih autora: Vincenza Steru, Danielea Dibiaggija, Davida Conatija i Gianlucu Passarellija, poseban događaj je promocija knjige La casetta del Riccio, odnosno prijevod Ježeve kućice na talijanski jezik u izdanju Zajednice Talijana Pula.

Ideja za vikend izlet

Sajam je otvoren svakodnevno od 8 do 21 sati i to na dvije lokacije: u Librić parku i u Klubu-knjižari Giardini 2. Na sajmu dječje knjige ovoga puta sudjeluje najviše nakladnika do sada. Gotovo 70 izdavača izlaže više od 4.000 naslova na dvije festivalske lokacije: u Librić parku i u Klubu-knjižari Giardini 2. Koncept izložbeno-prodajnog dijela uključuje velik broj manjih izdavača, koji prvi put sudjeluju na festivalu. Tu je i veliki izbor knjiga na talijanskom jeziku. Knjige su snižene i više od 50%, a određeni izdavači pripremili su i posebne, dodatne promotivne akcije.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori