Knjiga tjedna: Zaljubili smo se u divnu kuharicu s brzim i laganim receptima

Knjiga tjedna: Zaljubili smo se u divnu
kuharicu s brzim i laganim receptima

Prave su nam ljetne temperature zakucale na vrata, a tako se promijenio i naš režim prehrane koji ovih dana teži laganoj i zdravoj hrani. Ipak, naručiti ručak najčešće se čini kao najbrža i najlakša opcija zbog koje se na kraju dana osjećamo usporeno i teško.

Kako onda prehranu prilagoditi ljetnim danima bez da trošimo sate na kuhanje? Odgovor smo pronašli u novoj kuharici Maje Brekalo koja nas je osvojila i odmah postala knjiga tjedna!

Jela inspirirana zdravim životom, putovanjima i prirodnom kuhinjom

Ako ste među onima kojima fotografije hrane preplavljuju Instagram onda ste, vjerujemo, već zapratili Maju Brekalo, autoricu popularnog bloga i profila ‘Delicious and Healthy by Maya.’ Ono što ju ipak izdvaja je posvećenost zdravoj i cjelovitoj hrani koja je brza i jednostavna za pripremu. Kao pobornica prirodne kuhinje i održivog života svoju strast za ukusnom i cjelovitom hranom već godinama prenosi na tisuće svojih pratitelja i polaznika radionica.

„Pipremajte ukusne obroke bez brojanja kalorija ili grižnje savjesti”

Svoja jela sama stilizira, a inspiracija iza netipičnih i novih okusa leži u činjenici da, uz kreativan rad, više od 20 godina radi kao stjuardesa. Upravo su putovanja i egzotične, a osobito dalekoistočne destinacije, imale veliku ulogu u otkrivanju zanimljive i zdravije ukusne hrane te slojevitosti okusa.

Ljubav prema hrani upravo je i motivirala rad na njezinoj prvoj knjizi: “Nadam se da ću barem dijelom na vas prenijeti svoju strast i uspjeti vas nadahnuti i motivirati da svakodnevno pripremate hranjive i ukusne obroke bez brojenja kalorija ili grižnje savjesti zbog onoga što jedete“, objasnila nam je.

Recepti za svaki dan koji će promijeniti pogled na hranu

‘Moja sretna hrana’ prva je Majina kuharica u kojoj je sabrala svoje najdraže originalne recepte. Kulinarska avantura utoliko je interesantnija i lakša jer autorica nudi razne obroke za svaki dan; opcije koje mogu poslužiti za doručak, ručak i večeru te slastice. Knjiga nas upoznaje s veganskim jelovnikom na sasvim novi način i razbija bilo kakvu predrasudu koju smo ranije imali. Recepti su jednostavni, a poslužit će za svaku priliku; od toga da želite slani ili slatki hranjivi doručak, pripremate brzi i zdravi ručak, raspoloženi ste za ukusna jela na žlicu ili želite desert zbog kojeg se nećete osjećati krivo.

Ipak, poanta je knjige i da vam promijeni pogled na hranu i postane puno više od pukih recepata. Šarolikost jela podsjeća nas da je hrana nešto pozitivno, nešto u čemu možemo uživati, a ne imati grižnju savjest. Majina se kuhinja okreće oko zdravih i cjelovitih jela koja mogu biti za cijelu obitelj i koja će se lako uklopiti u vaš dnevni raspored.

Nova kuharica dostupna je u Planetopijinoj knjižari u Zagrebu, ali i u webshopu. Cijena iznosi 155, 00 kn.

Foto: Planetopija

Učitati još
Zatvori