Najbolje knjige koje će inspirirati minimalizam u vama

Najbolje knjige koje će
inspirirati minimalizam u vama

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Minimallista (@minimallista) on

Ove dane provodimo doma u samoizolaciji što je idealno za uvesti neke promjene u život. Bavit ćemo se više sobom, uređenjem doma ali i čišćenjem. Možda je idealna prilika da upravo sada krenete sa riješavanjem nagomilanih stvari u vašem domu. Minimalizam = čišća glava. 

Minimalizam je posljednjih godina stekao veliku popularnost diljem svijeta. Pronalazimo ga u interijerima na Instagramu, u krojevima novih modnih kolekcija i na tanjurima te kao cjelokupni pristup življenju. Što je minimalizam? Mnogi tvrde da je prakticiranje ovog trenda oslobađajuće jer nas rješava nepotrebnih stvari koje u životu ne koristimo kako u fizičkom tako i u emocionalnom smislu. U današnje doba sve je više pokreta koji se javljaju kao odgovor na konzumerizam. Bez obzira na to volite li minimalističku estetiku ili zaista počinjete razmišljati o njemu kao novom načinu življenja, inspiracije ne nedostaje. Lagano štivo stvoreno je za poslijepodnevni odmor, a u nastavku zavirite na listu knjiga koje će vas zaintrigirati i probuditi minimalista u vama.

Minimalizam u vama

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by H A L E Y (@mylittlebooktique) on

Minimalistički način života nije za svakoga. Ako ste početnik, strastvenost u prakticiranju mogla bi vas odvesti u drugu krajnost, a to nije svrha ovog pristupa. Bezglavo bacanje predmeta i stvari u nadi da ćete promijeniti životne navike preko noći, jedan je od najčešćih problema s kojima se susreću početnici. Kao i u svemu tako je i ovdje potrebno pronaći ravnotežu i krenuti postepeno. U svakom od nas leži skriveni minimalist. Bolju ideju o tome kako prigrliti ovaj način života i inspirirati se najlakše ćete pronaći na internetu.  Zavirite u lijepe interijere poznatih blogerica koje ga prakticiraju već godina. Ljudi su vizualna bića, stoga je promatranje fotografija dobar početak za dozu inspiracije minimalističke estetike. Mnogi tvrde da nas posjedovanje manje količine stvari može učiniti ‘sretnijima’, odnosno slobodnijima od materijalnih dobara i tereta koji nose sa sobom. Pripremite šalicu omiljenog napitka i bacite se na čitanje laganih knjiga.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Doina Vitu (@doina.vitu) on

Foto: Instagram

 
 

 

Učitati još
Zatvori