Ove će mindfulness knjige učiniti da se osjećamo još bolje tijekom cijelog vikenda

Ove će mindfulness knjige učiniti da se osjećamo još bolje tijekom cijelog vikenda

Jasno je koliko nas sve zabavlja skrolanje na Instagramu i prikupljanje svježih informacija, trendovi  i lijepe fotografije. No, ovoga vikenda idealno je vrijeme za cosy atmosferu kada biste se mogli posvetiti sebi na malo drugačiji način. Iskoristite zimsku idilu i sniježni prekrivač kako biste se nagradili savršenim vikendom. Svakako si priuštite kratku šetnju na svježem, zimskom zraku, a nakon toga ušuškajte se u svoju malenu kućnu idilu, uzmite u ruke knjigu i isključite svijet.

Znamo koliko je potrebno napraviti digitalni detoks s vremena na vrijeme pa zašto onda ne kreirati vlastitu vikend idilu uz knjige koje će učiniti da se osjećate još bolje. Opremite svoj kutak za čitanje mirisnim svijećama, toplim napitcima i kolačićima koji brišu apsolutno sav stres nakupljen tijekom tjedna. Uz pogled na snijeg prepustite se putovanju maštom i dobro se zabavite uz naslove koji su provjereno pravi rasadnik afirmativnih poruka, pitkih priča i zanimljivih likova uz koje ćete se osjećati baš kako zaslužujete.

Osim toga, zasigurno ste umorni od blic vijesti, spinova, različitih podražaja i afera koji preplavljuju medije i društvene mreže pa si uz dobru knjigu slobodno kreirajte atmosferu koja vam najviše godi. Čitajte vlastitim tempo, podcrtavajte lijepe citate, zapisujte u bilježnicu dijelove iz knjige koji su vas se najviše dojmili, svoje komentare, mišljenja i osjećaje i uživajte u vremenu koji ste izdvojili samo za sebe. Uz to što ćete na ovaj način popraviti vlastito raspoloženje, odnosno osjećat ćete se bolje, obogatit ćete i svoj vokabular i potaknuti kreativnost. Stoga nema niti jedan razlog zašto ovaj vikend ne bi bio posvećen knjigama.

U nastavku smo odabrali pet najboljih  mindfulness knjiga koje će vas naučiti kako umiriti um i pretvoriti vikend u prelijep doživljaj.

Emma Lucy Knowles –  The Power of Crystal Healing

Zainteresirani ste za kristale, ali ne znate gdje početi? Emma Lucy Knowles je intuitivna stručnjakinja i otkrit će vam sve tajne kristala na tako jednostavan način. Riječ je o najdostupnijem, ali sveobuhvatnijem vodiču. Naučit ćete kako koristiti kristale za čišćenje uma.

Danielle Marchant –  Pause

U ovoj knjizi, Marchant nas uči kako napraviti pomak i staviti vlastitu sreću ispred površno proizvedenog divljenja i uvažavanja na Instagramu. To je izvrstan vodič za rezanje buke i konačno slušanje onoga što vaš um i tijelo trebaju osjećati dobro.

Dan Harris 10% Happier

Kada razmišljate o vlastitoj dobrobiti, može biti pomalo naivno pomisliti da možemo i trebamo biti sretni tijekom cijelog životnog vijeka.  No, u ovoj knjizi, Dan Harris istražuje manje korake potrebne za smanjenje stresa.

The Mindfulness Project I Am Here Now

Razmislite o ovoj knjizi dok proučavate svoj put do smirenijeg uma. Uključuje mnoštvo aktivnosti koje potiču kreativnost, kao i dovoljno slobodnog prostora za istraživanje svih vaših misli i osjećaja. Čak i samo proces stavljanja stvari na papir može pomoći u oslobađanju tereta koji nosite u sebi.

Daniel Goleman and Richard Davidson The Science of Meditation

Čak i ako ste skeptični prema meditaciji, prilično smo sigurni da će vam trebati oko dva poglavlja ove knjige prije nego što budete spremni zaroniti u dubinu. To objašnjava kako točno isključivanje i usklađivanje s našim umovima može pomoći našem zdravlju na duže staze.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori