Odlični naslovi koje ćete sljedeći tjedan moći pronaći na Interliberu

Odlični naslovi koje ćete sljedeći tjedan
moći pronaći na Interliberu

Hladne jesenske i zimske dane najljepše je provoditi ispod tople deke, u udobnosti omiljenog naslonjača i s dobrom knjigom u ruci. U potrazi za najboljim književnim naslovima koji će ispuniti vaše police i slobodne trenutke ove jeseni i zime, sljedeći tjedan morate posjetiti najpopularniji sajam knjiga u Hrvatskoj – Interliber.

Kao mjesto na koje dolaze sve dobre knjige, od kultnih klasika svjetske književnosti do novih naslova, Međunarodni sajam knjige Interliber postao je kulturno događanje kojem se knjigoljupci vesele cijele godine i s nestrpljenjem ga iščekuju. Četrdeset i drugi po redu Interliber još jednom će okupiti sve hrvatske izdavače koji će u paviljonu 5 na Zagrebačkom velesajmu kao tradicionalnoj lokaciji sajma predstaviti svu raskoš svoje književne ponude i istaknuti one najbolje naslove. Koje autore i naslove potražiti na Interliberu?

Neki od najboljih naslova koje donosi Interliber 2019.

Šest dana Interlibera, koji počinje ovog utorka (12. studeni) i traje do nedjelje (17.studeni), ponudit će pregršt knjiga. Kako bismo izbjegli onaj osjećaj preplavljenosti količinom naslova i kako ne bismo ostali prazne ruke, u nastavku smo izdvojili nekoliko odličnih naslova s kojima ne možete pogriješiti.

livpurvis
@livpurvis

Od knjiga s bestseller statusom preko književnih naslova o kojima se pričalo u 2019., a koje ste možda propustili do književnih noviteta, sedam naslova koje možete pronaći na nadolazećem Interliberu donosimo u nastavu.

Margaret Atwood: The Testaments

2019. godina u književnom će svijetu zasigurno ostati zapamćena po izlasku nastavka klasika The Handmaid’s Tale autorice Margaret Atwood. Novi roman, The Testaments već je proglašen modernim remek-djelom, a njegova nas radnja vodi u svijet Gileade i Kanade petnaest godina nakon događaja u Sluškinjinoj priči.

Iako je teokratski režim Gileade zadržao svoju moć, istovremeno postoje znakovi da počinje trunuti iznutra. U ovom ključnom trenutku, životi tri radikalno različite žene se isprepliću, s potencijalno eksplozivnim rezultatima.

Stephen King:The Institute

Još jedan od iščekivanih naslova 2019. godine bez sumnje je nova knjiga Stephana Kinga koja će ne naći na listi želja svih ljubitelja horora. The Institute opisuju kao najuzbudljiviju i najbolju knjigu o djeci koja se suočavaju sa zlom od Kingovog bestsellera It.

Stephen King The Institute

Mani Gotovac: Rastanci

Još jedan književni novitet vrijedan vaše pažnje nova je knjiga Mani Gotovac. Rastanci su roman koji istražuje ljubavni odnos između žene i muškarca, njegovo promjene kroz mjesece, godine i desetljeća u kojem prolazi kroz neprekidne transformacije i mijenja svoju formu- strast se pretvara u ljubav, a ljubav u prijateljstvo.

Mani Gotovac Rastanci

Greta Thunberg, Svante Thunberg, Beata Ernman, Malena Ernman: Naša kuća u plamenu

Sa samo šesnaest godina, Greta Thunberg svojim je mirnim prosvjedom uspjela uzburkati svijet. U novoj knjizi Naša kuća u plamenu upoznajemo njezinu obitelji koja se sa svojom osobnom krizom odlučila nositi tako što se počinje baviti jednom još većom krizom, krizom našeg planeta.

Greti je bilo tek osam godina kada je pogledala dokumentarac o klimatskoj krizi i upitala se kako to da o tome nitko ne govori. Greta ima fotografsko pamćenje i počinje proučavati klimatsku krizu i način kako se o njoj govori u medijima. Navela je roditelje da promijene način življenja i majku da napusti posao jer je zbog njega morala često putovati zrakoplovom. Bio je to prvi znak Gretine snažne volje i moći uvjeravanja. Zatim je odlučila pokušati uvjeriti i nas da se pokrenemo već danas, a ne sutra.

Greta Thunberg: Naša kuća u plamenu

Sally Rooney: Conversations with Friends

Knjiga prvijenac Sally Rooney izašla je 2017. i u trenutku oduševila književnu kritiku. Iako su od njezinog izlaska prošle dvije gotove, prva knjiga mlade irske autorice jedan je od naslova o kojima se još uvijek pričalo ove godine – i to s razlogom. Britak, inteligentan i duhovit, Conversations with friends je roman o dvije studentice i prijateljice koje se nađu u neobičnom i neočekivanom odnosu s bračnim parom, a kroz koji autorica istražuje temu odrastanja te nova pravila ljubavi u suvremenom svijetu.

Sally Rooney: Conversations with Friends

Neil deGrasse Tyson: Astrofizika za ljude u žurbi

Nema boljeg vodiča za pitanja koja se šire našim umom poput kakva je priroda prostora i vremena, kako se uklapamo u svemir i kako se svemir uklapa u nas, nego onog s potpisom astrofizičara Neila deGrassea Tysona.

Danas, malo nas ima vremena za razmišljanje o svemiru zbog čega Tyson pristupa temi sažeto i jasno, s iskričavom duhovitošću, u lako čitljivim poglavljima koja ćete lako uklopiti u svoje užurbane dane. Astrofizika za ljude u žurbi otkriva upravo ono što vam treba da biste bili upoznati i spremni na razgovor o temama od Velikog praska do crnih rupa, od kvarkova do kvantne mehanike i od potrage za planetima do potrage za životom u svemiru.

Neil DeGrassi Tyson: Astrophysics for People in a Hurry

Oyinkan Braithwaite: My Sister, the Serial Killer

Jedan od naslova o kojem se pričalo u 2019. godini, a koji ćete moći pronaći na Interliberu je My Sister, The Serial Killer.

Uzbudljivi roman autorice Oyikan Braithwaite započinje s Koredinom večerom koju prekida poziv njezine sestre Ayoole. Korede zna što se očekuje od nje: izbjeljivač, gumene rukavice, čelični živci i jak trbuh. Ovo će biti treći Ayoolin dečko koji je ubila u samoobrani i treći nered koji je ostavila Koredi da ga očisti. Vjerojatno bi trebala ići u policiju za dobrobit ljudi iz Nigerije, ali ona voli svoju sestru i, kako kažu, obitelj je uvijek na prvom mjestu. To je Koredina istina sve dok Ayoola ne počne izlaziti s liječnikom za kojeg Korede radi kao medicinska sestra i u kojeg je odavno zaljubljena. Korede nije spremna vidjeti ga s nožem u leđima, ali spasiti jedno značilo bi žrtvovati drugo.

Sve što vas čeka na ovogodišnjem Interliberu možete pronaći ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori