Mali ljudi, veliki snovi – pogledajte prekrasne slikovnice inspirirane biografijama poznatih ljudi

Mali ljudi, veliki snovi – pogledajte prekrasne slikovnice inspirirane biografijama poznatih ljudi

U Školsku knjigu stigla je dugo očekivana serija slikovnica „Mali ljudi, veliki snovi“, Marije Isabel Sanchez Vegare. Inspirativne biografije svjetski poznatih ličnosti prilagođene dječjoj dobi, kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru znamenitih osoba koje su ostavile neizbrisiv trag u našem društvu.

Mali ljudi, veliki snovi

Jedna od najpoznatijih serija slikovnica na svijetu “Mali ljudi, veliki snovi” serija je biografskih slikovnica s pomoću kojih maleni uče od najvećih. Riječ je o šest bogato ilustriranih knjiga, biografija iznimnih osoba i povijesnih ličnosti, koje su prilagođene djeci. I junaci tih slikovnica nekoć su bili malena djeca s velikim snovima. Na svojem su se putu susretali s izazovima, no usprkos tomu, ostvarili su snove i ostavili dubok trag u društvu. Serija od šest slikovnica sadržava biografije brojnih zvijezda. Od modne ikone Coco Chanel, osebujne umjetnice Fride Kahlo, glazbenog genija Davida Bowieja, arhitektice nesputane mašte Zahe Hadid, znanstvenika i vizionara Stephana Hawkinga te prve svjetske programerke Ade Lovelace. Na kraju svake od tih edukativno-zabavnih priča nalazi se životopis osobe kojoj je posvećena, s obiljem podataka i fotografija.

O autorici

Autorica Maria Isabel Sanchez Vegara rođena je u Barceloni. Njezina serija slikovnica koje istražuju živote jedinstvenih ljudi prodana je u gotovo 1,5 milijuna primjeraka. Postala nezaobilaznim dijelom dječjih biblioteka širom svijeta i dosegnula status bestselera. Te jedinstvene slikovnice kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru osoba koje su ostavile neizbrisiv trag u društvu. Slikovnice je objavila Školska knjiga, a dostupne su u knjižarama te u internetskoj trgovini.

Učitati još
Zatvori