U naše je knjižare stigla najnovija knjiga Elene Ferrante!

U naše je knjižare stigla najnovija
knjiga Elene Ferrante!

Elena Ferrante jedna je od najvažnijih autorica suvremenih romana i za njezine knjige iz tzv. ‘napuljske tetralogije’ svi smo čuli. Ferrante je proglašena i jednom od 100 najutjecajnijih osoba na svijetu po novinama New York Times, a istovremeno je njezin stvarni život potpuni misterij. Po best-selleru ‘Moja genijana prijateljica’ je 2018. snimljena odlična HBO-jeva serija koja je Ferrantine knjige približila široj publici.

Serija ‘Genijalna prijateljica’

U hrvatskim je knjižarama od danas dostupan njezin najnoviji roman ‘Lažljivi život odraslih.’

Najnovije djelo autorice izašlo je krajem prošle godine u Italiji. Prijevod na hrvatski jezik trebao je ranije stići na naše police, ali zbog pandemije smo tek sada dobili ‘svježe’ izdanje.

Priča novog romana smještena je u 90-e godine prošloga stoljeća u Napulju. Vrti se oko mlade djevojke iz bogate obitelji koju pratimo u potrazi za misterioznom tetom koju jedva poznaje. Kako kreće u potragu za ženom koju njezini roditelji cijeli život pokušavaju zaboraviti, tako ujedno upoznaje i sasvim drugu verziju Napulja – onu radničku i industrijsku.

“Giovanna je jedinica u obitelji situiranih srednjoškolskih profesora. Djevojčica koja ulazi u pubertet i koja se mijenja, a njezino lijepo lice, barem kako misli njezin otac, postaje ružno, nalik na ono njezine tete Vittorije. Mijenja li se Giovanna doista? Pretvara li se u svoju tetu, ženu koju jedva poznaje, ali koju njezini majka i otac očito preziru? Postoji li negdje zrcalo u kojem može vidjeti kakva je doista? Giovanna traga za odgovorima u bogatom i siromašnom Napulju prelazeći nevidljive, ali teško propusne granice.”

Foto: Profil knjiga, Instagram

Učitati još
Zatvori