Ovo je prava poslastica za sve ljubitelje krimića

Ovo je prava poslastica za sve
ljubitelje krimića

Kriminalistički romani i trileri nezaobilazno su ljetno štivo za beskrajne dane u hladu na plaži. Tematika i radnja krimi knjiga baca nas u savršeni bijeg svijeta mašte. Kriminalistički žanr oduvijek je bio popularan među svim uzrastima. Njegova ljepota je upravo u tome što se za svakog može naći ponešto. Širok je i fleksibilan, stoga i pogodan za kombinaciju ostalih žanrova – drame, akcije, romantike i klasične literature. Knjiga koju nije problem pročitati u jednom dahu i ne ispušta se iz ruke sigurno je iz ovog žanra. Napeta fikcija donosi nam dozu opasnosti, a radnje postaju sve domišljatije i zamršenije. Za ljubitelje krimića imamo pravu poslasticu, a zove se Crime by the Book.  Tko stoji iza ovog Instagram profila i što vam donosi, pogledajte u nastavku.

Knjiga i kava za savršenu fotku

Dobro je poznato da je za maksimalno uživanje u knjizi potrebna ugodna atmosfera i omiljeni napitak. Crime by the Book puno je više od Instagram profila s kolekcijom slika. Naime, to je i blog na kojem ćete naći apsolutno sve što jedan ljubitelj krimića može zamisliti. Na blogu ćete naći recenzije knjiga, filmova, serija krimi tematike, kao i preporuke noviteta na tržištu knjiga. Izbor knjige u moru autora nije lagan zadatak, pa inspiraciju za nove naslove zato potražite u cool kolekciji na ovom Instagram profilu. Poseban naglasak stavlja se na skandinavski stil pisanja radnje u krimi žanru kojeg smo imali priliku čitati u trilogiji ‘Djevojka sa zmajevom tetovažom’, švedskog autora Stiega Larssona.

Tko se krije iza ideje bloga?

Abby je obična djevojka koja od malena voli čitati. No, neobično je to da dok su druga djeca preferirala crtiće, ona je od malih nogu pokazivala interes za drukčiju tematiku. Ljubav prema literaturi i čitanju rasla je kroz napete priče, a to je rezultiralo nastankom kreativnog bloga Crime by the Book. Izvrsna ideja za sve ljubitelje krimića koji na jednom mjestu mogu pronaći sve. Zanimljiva sastavnica bloga je i posebni podcast posvećen kriminalističkim knjigama te vikend preporuke za listu čitanja.

Kriminalno dobra kolekcija knjiga

Abby je razvila specifičan stil koji ćete lako prepoznati. Pogled na blog izaziva misteriju i napetost jer na fotkama ćete naći jednu šalicu kave uz naslov ili odlomak iz knjige. Misao vodilja je istražiti svijet kroz knjigu, različite stilove pisanja i načine sklapanja priče. Psihološki triler, kriminalistička fikcija, akcija i drama neki su od elemenata ovog žanra. Kolekciju knjiga i izdvojene naslove možete potražiti u knjižarama ili naručiti na Amazonu. Baš zbog te raznolikosti i ljepote kombiniranja stilova svatko će u ovim knjigama pronaći nešto za svoj ukus.

Preporuke knjiga za napeto ljetno poslijepodne

ABBYNI FAVORITI

 • THE HARRY HOLE SERIES by Jo Nesbø
 • THE CROW GIRL by Erik Axl Sund
 • THE DINNER by Herman Koch (Hogarth, 2013)

PSIHOLOŠKI TRILERI

 • THE WOMAN IN CABIN 10 by Ruth Ware (Gallery Books, 2016)
 • BEHIND CLOSED DOORS by B.A. Paris (St. Martin’s Press, 2016)
 • THE GOOD SON by You-jeong Jeong (Penguin Books, 2018)
 • LIE TO ME by J.T. Ellison (MIRA, September 2017)
 • THE GIRL BEFORE by JP Delaney (Ballantine, January 2017)

COPS VS. KILLERS:

 • THE D.I. HELEN GRACE SERIES by M.J. Arlidge (Berkley)
 • THE BUTTERFLY GARDEN by Dot Hutchison (Thomas & Mercer)
 • THE FOURTH MONKEY by JD Barker (Houghton Mifflin Harcourt, June 2017)

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori