Knjige o ljubavi o kojima ćete sigurno raspravljati s prijateljicama

Knjige o ljubavi o kojima ćete sigurno
raspravljati s prijateljicama

Ljubav je neiscrpan izvor inspiracije umjetnicima, ali i uvijek aktualna tema na svim kavama s prijateljicama. Bilo da su vaši stavovi prema ljubavi romantični i idealistični ili ste cinik, o ljubavi je uvijek zanimljivo raspravljati.

One žene koje sanjaju princa na bijelom konju i kuću punu harmonije i idile zasigurno će imati o čemu satima obrazlagati svoje stavove s prijateljicama koje realističnije gledaju na partnerske odnose. A zamislite samo društvo koje dijeli iste stavove pa s oduševljenjem prepričava detalje iz romantičnih filmova i knjiga.

S druge strane, svakako je zabavno pročitati duhovite i inteligentne knjige koje nas suočavaju s temama poput nevjere, dosade, osobnih sukoba, ljubavnog ušuškanog gnijezda, knjige koje opisuju slavlje stvarne ljubavi, autentični brak sa svim nedaćama i lijepim situacijama, knjige koje nas upoznaju sa stvarnim karakterima koje smo i same imale priliku upoznati tijekom života i koji su obilježili faze našeg sazrijevanja. Za neke od njih smo se odlučile nasuprot svim logikama i čitajući o tim temama, zapravo slavimo život.

Zima nam je pokucala na vrata i zato ćemo sve češće večeri provoditi uz knjigu omiljenog žanra i uživati u toplom ugođaju zimskog ambijenta. Koje knjige bi trebale biti sljedeće koje ćemo čitati i uz njih razmišljati o ljubavi, pročitajte u nastavku.

‘How to Fall in Love with Anyone: A Memoir in Essays’ – Mandy Len Catron

U ovoj lijepoj dirljivoj knjizi, Mandy Len Catron istražuje mitove o kojima govorimo kada je u pitanju privlačnost, romantika i padovi unatoč kojima nekoga i dalje biramo i volimo.

Kombiniranjem rezultata socioloških istraživanja i osobnih anegdota, autorica nastoji saznati zašto neki odnosi ne traju pa knjigu ‘How to Fall in Love with Anyone’ bazira se na kritici i analizi društvenih medija koji narušavaju naše šanse za sreću.

Problematizira također pitanje može li preživjeti ljubav u suvremenom svijetu.

‘Wedding Toasts I’ll Never Give’ –  Ada Calhoun

U svom duhovitom pogledu na ljubav i stvarnost suvremenih odnosa, Ada Calhoun nudi alternativu dvama najčešćim klišejima o braku: savršeno intimno blaženstvo ili neuredan i neizbježan razvod.

Tijekom sedam kritički nastrojenih i beskrajno duhovitih priča u esejima koji se suočavaju s temama poput nevjere, monotonije, osobnih sukoba, vjenčanja koje se nikada neće dogoditi, ovo je djelo oda stvarnoj ljubavi, iskrenom braku bez uljepšavanja i stvarnim ljudima koji utječu na nas i naše emocije.

Sve to zajedno čini jedan nesavršen, ali uzbudljiv život koji je lijep bez obzira na more razočarenja.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori