Ultimativna knjiga koja nas vodi u domove uređene na filozofiji sporog življenja

Ultimativna knjiga koja nas vodi u domove uređene na filozofiji sporog življenja

Ovaj smo mjesec odlučili usporiti, živjeti opuštenije i posložiti si prioritete u svakodnevici. Take it slow specijal na Journalu cijelog listopada donosi korisne priče o slow living filozofiji, održivim konceptima mode i ljepote te savjete kako živjeti čišće i kvalitetnije.

Veći dio svakodnevice, a posebice posljednjih mjeseci, provodimo kod kuće. Interijer je zato ključan kako bismo maksimalno uživali u vremenu za sebe i prostoru koji dijelimo s našim najbližima. Tako je Journalova knjiga tjedna nešto drugačije nego inače – upoznajemo vas s knjigom ‘The Kinfolk Home: Interiors for Slow Living’, ultimativnom knjigom koja nas vodi u domove uređene po filozofiji sporog življenja.

Ideja o specijal knjigama razvila se prvenstveno iz ‘The Kinfolk’ časopisa koji je počeo izlaziti 2011. godine. Oduvijek je posvećen slow lifestyleu pa se tako fokusira na aspekte poput hrane, boravka kod kuće, recepte, profile interesantnih ljudi i njihove životne principe, fotoeseje i slično. Izlazi svaka četiri mjeseca i većinom se uvijek bazira na jednu konkretnu temu vezanu za period u godini u kojoj izlazi. Osim naše knjige tjedna, ‘The Kinfolk’ ima i specijale poput ‘The Eye’, ‘The Kinfolk Entrepreneur’, ‘The Kinfolk Table’ i najnoviji ‘The Kinfolk Garden.’

The Kinfolk Home: Interiors for Slow Living

‘The Kinfolk Home: Interior for Slow Living’, časopis-knjiga, nastala je pod kreativnim vodstvom Nathana Williamsa, a temelji se na prikazivanju interijera napravljenih po filozofiji slow livinga. Opsežana, vizualno iznimna knjiga upoznaje nas s ključnim principima sporijeg življenja i savjetuje kako da pojednostavimo svakodnevicu i naučimo odvajati vrijeme za ono što nam je najvažnije. Sve to kroz predstavljanje prekrasno uređenih, ali još važnije pametno posloženih, životnih prostora, domova diljem SAD-a, Skandinavije, Azije i drugih područja svijeta. Svaki je dom prikazan u časopisu pomno osmišljen s određenim ciljem.

Filozofija interijera i genijalne životne priče

Kroz 368 stranica i 269 fotografija, ‘The Kinfolk Home: Interior for Slow Living’ prezentira interijere podijeljene u nekoliko glavnih kategorija. Kuće u kojima je zajednica na prvom mjestu, kuće koje pojednostavljuju život te kuće koje nam pomažu da živimo sporije i smislenije. Za pojedince koji uživaju u ispoliranoj i čistoj estetici, ‘The Kinfolk’ će biti pravi užitak listati.

Istovremeno nam donosi lijepe životne i obiteljske priče kroz koje shvaćamo što je svakoj osobi bilo ključno u uređenju svog interijera. Bez obzira je li to fascinatan prostor u kojem bi mogli ugostiti prijatelje, dnevni boravak u kojem bi izložili radove svoje djece, savršeno funkcionalna kuhinja koja ispunjava želje foodieja i slično. Upoznajemo fotografe, dizajnere, arhitekte, poduzetnike kroz zanimljive eseje, intervju pa i poeziju. Eseji su inspirirani temama funkcionalnog dizajna, eco-friendly interijera i održivog uređenja doma. Zamišljeni su tako da nas inspiriraju da vlastiti dom prilagodimo sporijem življenju i iskorištavanju svakog trenutka te naučimo kako se možemo riješiti nepotrebnih i neodrživih materijala.

Živjeti održivo lakše je kad otkrijete pokrete poput slow beautyja i uz pomoć interesantnih knjiga i dokumentaraca počnete učiti o tome kako vaš život može biti jednostavniji i zdraviji – kako za vas, tako i za cijeli planet.

Dobro došli u sljedeće poglavlje, dobrodošli u Journal Impact!

Pridružite nam se i budite dio znatiželjne zajednice. Pište nam što vas muči, gdje vas žulja i na koja biste važna pitanja htjeli dobiti odgovore, a mi ćemo odabrane teme za vas sagledati iz širokog kuta i istražiti. Svoje prijedloge šaljite na [email protected]

Učitati još
Zatvori