Prva knjiga ove godine koju vidimo kao savršeno ljetno štivo

Prva knjiga ove godine koju vidimo kao
savršeno ljetno štivo

U prvih nekoliko mjeseci ove godine pristiglo je malo bogatstvo književnih naslova koji su se uspjeli profilirati u bestselling knjige. O neka smo vam izdanja, kao što je knjiga The Maid odnosno Sobarica, htjeli pojedinačno predstaviti, dok smo vam o drugim najuzbudljivijima pisali na ovoj listi. Proljetni, a posebice ljetni mjeseci omiljeno su razdoblje mnogima za kupovinu ili posuđivanje novih knjiga. Godišnji odmori i topli vikendi za vrijeme kojih volimo na kratko otputovati idealna su prilika za uživanje u romanima ili zbirkama poezije i priča, a baš zato vam svakog proljeća i ljetna donosimo preporuke hrvatskih book blogerica koje mogu poslužiti kao inspiracija za odabir štiva.

Nakon brojnih intrigantnih naslova, za oko nam je zapela knjiga koju vidimo kao savršeno ljetno štivo, a njezina nam je autorica poznata po prethodnim, jednako šarmantnim i komercijalno uspješnim, romanima.

U nastavku vam otkrivamo detalje radnje knjige Book Lovers, najnoviju knjigu Emily Henry koju želimo što prije nabaviti.

Books Lovers – ultimativno ljetno štivo za 2022.

Henry je poznata po svojim pitkim pričama i likovima u koje se publika s nevjerojatnom lakoćom može zaljubiti. Ljubitelji strane književnosti možda su za ovu spisateljicu čuli zahvaljujući prethodnim bestselling romanima People We Meet on Vacation i Beach Read.U njima se poigravala temama ljubavi, obitelji, prijateljstva, gubitaka i tuge, ali uvijek kroz dinamične dijaloge i odnose likova koji su, prije svega, zabavni, a ne patetični. Njezine su se knjige našle na listama najvećih magazina i novine pa tako i na poznatoj listi The New York Timesa.

Najnovija knjiga Book Lovers nastavlja taj uspješan niz i već sad dobiva popriličan hype raznih američkih medija i booktubera.

Još nije službeno izašla i premijeru će imati 3. svibnja u SAD-u, zatim 5. svibnja u Velikoj Britaniji. Međutim, radnja bi vas već sad mogla motivirati da je naručite u pretprodaji. Roman koji će se naći u našoj torbi za plažu ili raniji weekend getaway upoznaje nas s Norom Stephenes čiji su život knjige i samo knjige. Ova agentica radi u nakladništvu i zna točno što očekivati od koje romana i kojeg lika – pa je tako svjesna da se ne može poitosvjetiti ni s jednom junakinjom iz priča koje poznaje. Jedine osobe kojima je uistinu važna su njezina mlađa sestra Libby i klijenti kojima uspijeva svaki put sklopiti fantastično plaćene ugovore.

Samo zbog Libby ona pristaje na posjet malom gradiću Sunshine Falls u Sjevernoj Karolini. Cijelog kolovoza, Libby i Nora tamo bi trebale uživati i provoditi vrijeme zajedno, a mlađa sestra nada se da će oštroumna Nora napokon sebi dati priliku za opuštanje i upoznavanje novih ljudi. Međutim, umjesto šarmantnih lokalaca, Nora uporno susreće Charlieja Lastru. Urednik knjiga, također originalna iz grada, neprestano nailazi na Noru, a iako se na prvu čini da nemaju ništa zajedničko, ovi ljubitelji knjiga uskoro će kroz niz slučajnosti napokon morati pokazati svoju drugu stranu.

Iako je ovo vrlo poznata formula – od neprijatelja do ljubavnika – kritičari koji su je već dobili priliku čitati prepuni su pozitivnih dojmova. Recenzije na koje smo naišli tvrde da je dinamika glavnih likova neodoljiva, a cijela ljubavna priča, iako na prvu poznata, djeluje svježe i ima ton kakav rijetko koji ljubić uspijeva postići. Vjerujemo da će se na našoj TBR listi uskoro naći brojni naslovi, ali Book Lovers će biti među prvima!

Foto: Amazon, Instagram

Učitati još
Zatvori